Efter dryga 10 år som bloggare och med snart 1200 blogginlägg är det dags för mig att skriva en blogg om mat.
Mysmat för fredagar. Här följer receptet:
2 dl vetemjöl
2 dl riven ost, gärna lagrad
75 gram margarin
3 msk kallt vatten
Platta ut degen till en rund botten.
Grädda i 200 grader 15-20 minuter.
När botten kallnat kletar du på
1 burk creme fraiche blandad med 1/2 tsk italiensk salladskrydda
Ovanpå detta ett rejält lager räkor, ca 300 gram.
Dekorera med vad du har. Har du löjrom? Perfekt! Annars dill, gurka, citron, eller som i mitt fall mango.
Till detta en snygg och god sallad.
Smaklig måltid!
6 kommentarer:
Efter coronan kommer jag för avsmakning, ser verkligen gott ut. Vad dricker man till detta ?
Jag förmodar att rätten ska avätas kall. Handskalade räkor? Inget senapspulver i degen?
Lennart: En kall pilsner passar säkert. Ett bra chablisvin om du vill ha ha något ännu godare. Vad rekommenderar kökschefen?
Lennart: Välkommen, kökschefen rekommenderar ett vitt vin med låg alkoholprocent. En frizzante t ex som kittlar gommen.
Anders: Nej, inget senapspulver och räkorna är inte handskalade. Om man ids så förhöjer man naturligtvis smaken med handskalat.
Välkommen till matbloggsvärlden! Snart är du en kombo av Kak-Birgitta och Mat-Tina. ;) Receptet sparat! Ska testas vid tillfälle, ser gott ut.
Jag har ett liknande recept, men med senapspulver. Ska förhöja smaken??
Annica: Jag har i min tur fått recepte3t av svägerska Sylvia och gammelmormor Margaretha H. Gillar recept som innehåller få ingredienser.
Anders: Var ska man placera senapspulvret? I kakbotten eller i creme fraichen? Senap förhöjer ju smaken på det mesta.
Skicka en kommentar