måndag 18 januari 2010

Brev från okänd


Här följer en avskrift av ett brev som jag fick i september 2000. Visserligen ska man ju fråga avsändaren ifall man får publicera brevet, men i detta fall gör jag ett undantag. Hovstaten läser inte min blogg.
-
Message från Hovstaten, Stockholm
-
Kära Gunnel
-
Vår blivande drottning Viktoria kommer att besöka Vindelälven till veckan. Alla ni kvinnor som i seklets början gått i kängskor med skohö, låt oss träffas vid Sylfjällets skugga och hylla vår blivande drottning.
-
Tänk att ni som haft en hård men lärorik och bortglömd ungdom kan träffas och ge henne ert stöd. Hon har inte haft det så lätt med ätstörningar och annat men när hon nu börjat träffa pojkar måste ni absolut stödja henne.
-
Att vi meddelar just dig Gunnel, beror på att drottningen aldrig glömmer en kvinna som stod med svenska flaggan i korsningen vid Domus en kall och snöig vinterdag. Hon har kvar bilden av den kvinna, som trots att hon i barndomen pöntats av sina bröder ändå ställde upp. Konungen tror att han minns dej, men han kan ha fel då snapsarna blevo flera vid lunchen i Stadshuset.
-
PS. Er make kan få följa med. Vi har ordnat med gratis abborrfiske för de medföljande.DS.
-
Så slutade brevet. Jag undrar ändå om inte Hovstaten har en filial i Västerbottens inland.
-
Tack för mig!

4 kommentarer:

Yvonne sa...

Jaa Du,nog verkar det som att det kanske är en västerbottnisk prins,som skrivit detta.Kul var det iallafall!

Annica sa...

Dessa härliga, humoristiska bröder! De förgyller tillvaron.

Lennart sa...

Jag kan mycket väl tänka mej att du fått ett sådant brev. Jag bryr mej inte om ätstörningar och kungens snapsar som han alltid intar stående för att i tid känna om yrseln blev för stark.
Men... abborre vid sylfjällets fot det stämmer inte. Där fiskar man röding om man inte är torsk på kungahuset.

Gunnel sa...

Abborrfisket stämmer kanske inte men det är vad som står i mailet som jag fick från Hovstaten. Och i mailets övre hörn står namnet på den som representerar Hovstaten. I detta fall en yngre äldre bror.