lördag 2 januari 2010

Det går sönder


I går kväll skummande jag igenom delar av min färdigskrivna tio-årsdagbok.
-
De har skett förändringar inom familj och släkt under det gångna decenniet. En omtyckt svåger avled efter lång tids sjukdom. Min man fick cancer men är fullt frisk efter behandling. Släkten har också utökats med flera personer.
-
Det som nog varit mest utmärkande för dessa tio år är det ständiga köpen av nya produkter, som ersättare för de gamla som pajat.
-
Teveapparater, mobiler, trådlösa telefoner, filmkameror, digitalkameror, videoapparater, digitalboxar, skrivare, mp-3 spelare osv hör till de ting som vid olämpliga tillfällen slutar att fungera.
-
I dag, den andra dagen på det nya decenniet, är det dags igen. Vår skrivare sedan 2004 har nästan gett upp. När man ska skriva ut en text, kommer först ett papper med svarta streck och flurr. Sedan när man bankar lite lätt på apparaten, kommer under tjut och skrap ut ett blankt papper och först därefter kommer det man vill ha utskrivet.
-
Nu är den nya skrivare-scanner-kopiatorn inköpt. Vi hämtar den nästa fredag och hoppas att övriga tekniska apparater klarar närmaste året.
-
Trevlig lördag!

1 kommentar:

Annica sa...

Annat var det på den "gamla, goda tiden"! Då höll apparater och maskiner i "all evighet". Kyl, frys och spis kunde fungera väl i 20 år, ofta längre. Numera: ICKE! Och en modern dator (med tillbehör) - tja, låt oss säga två-tre år.