fredag 22 januari 2010

På villovägar

Något för mig?
-
Dagen började inte bra. Jag åkte iväg i vår nylackade snygga Mazda och Nisse i vår lånade Renault Clio. Den lilla blå hyrbilen skulle återlämnas efter att ha varit hos oss i fyra dagar medan Mazdan var inne för reparation..
-
Klockan var 07.30, det var rusningstid och halvmörkt. Lampan som visar att tanken nästan var tom lyste illgult. Ljuset från bilarna stack i ögonen. Det var bilar framför, bilar bakom och bilar i motsatt riktning.
-
Jag tänkte på något annat och missade avtagsvägen till Volvo och körde därför upp på Bodenvägen, för att vända tillbaka vid Barnens Hus. Där lyckades jag med konststycket att missa nästa avtagsväg och var helt plötsligt på väg till Porsön. Såg naturligtvis att det var galet, så jag körde in vid en firma och ringde maken.
-
"Men int´ ska du till Porsön", anmärkte han.
-
"Det vet jag väl för f..." sa jag, och kryddade resten av meningen med ord som bara min allra närmaste känner till att jag kan.
-
Jag har ett uselt lokalsinne. Jag vet så väl var Volvo finns men lyckades ändå missa. Är det någon som behöver en GPS, så är det denna bloggare.
-
Men jag är hemma nu!
-
Trevlig fredag!
-
Trevlig fredag.

10 kommentarer:

Annica sa...

Vilken spännande start på fredagen! Kan det vara så att du (o)medvetet missade avfarter för att du kände för en liten sightseeing-tur så där i värsta morgontrafiken?
En GPS-telefon vore kanske bra när inte maken är med.

Anders sa...

Neeej! Tänkte jag när jag började läsa. Inte igen! Det finns alldeles för många stolpar I Luleå! Men sedan visade det sig att det bara rörde sig om lite vanligt irrande med risk för soppatorsk. Inte snällt att skrämma upp folks blodtryck på det viset.

Lennart sa...

Varför tog du inte sikte på Luleås eiffeltorn, konsumhallen, då hade du ju inte kunnat missa Volvo. T.o.m jag vet var volvo ligger fast jag är vilse i pannkakan i Luleå.
Inledningen på bloggen var dramatisk, även jag trodde att en stolpe kört på min kära syster.
Vi Hermanssonare gör ju aldrig fel..

Anders sa...

Sedan... Man måste ju fråga sig varför du är ute i morgonrusningen 07.30? Som pensionär bör man vakna vid 8-tiden och fundera på hur tjocka korvskivor man ska ta sig på husmans-smörgåsen. Irra ut 7.30? Min ordination är: två koppar te i lugnt tempo vid 08.30. (korvskivans tjocklek avgör du själv)

Anders sa...

Och än en sak: Sedan man druckit te kan man tänka på mamma Jennys visdomsord: "Te jär gott, men man far sä laingt ätt kaffi". Och efteråt kaffedrickningen är morgonrusningen över och man kan köra ut i ett lugnt och mindre bilhektiskt Luleå, (framåt 10-tiden kanske?) och det är då man hittar rätt!

Gunnel sa...

Upplysningsvis: Lennart det är inte lätt att vända vid Coop i morgontrafiken. Åtminstone inte för mig.
Anders: Clion måste vara vid bilfirman kl 08.00 annars måste vi betala för ännu en dag.

Yvonne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Yvonne sa...

7,30 och 8,30 är värsta tiden på morgonen.
Jag fick mig ett gott skratt när jag läste ditt inlägg.Så dråpligt det kan bli.Hör bara Nisse när han gnäller på dig.Du har verkligen otur när du ska ut och köra!
Kram och trevlig fredagkväll!

Anders sa...

"Anders: Clion måste vara vid bilfirman kl 08.00 annars måste vi betala för ännu en dag."

Anders: Jag förstår inte problemet? Vad kostar en bekymmersfri morgon utan stress, motljus och andra jobbiga inslag?

Yvonne sa...

Äsch,jag ändrade en gång,men skrev fel ändå.Jag menade 6,30 och 7,30.Vet att lennart undvek den tiden på morgonen och åkte strax efter 6 istället.
Snurrig man är ibland,sorry!