tisdag 5 januari 2010

Frågor utan svar


Jag försöker rensa upp i bokhyllan och hittar en bok som heter "Frågor utan svar". Enligt författaren till boken ska den åstadkomma ovanliga och givande diskussioner vid middagsbordet om frågor, som det inte finns givna svar på.
-
Här följer ett antal frågor som ställs i boken:
-
1. Om du vaknade upp i morgon och hade förvärvat en ny begåvning eller egenskap, vilken skulle det vara?
-
2. Skulle du vilja ha tjugo år av outsäglig lycka och förverkligande om det medförde att du dog i slutet av tidsperioden?
-
3. Om du fick 500.000 kronor, skulle du då vara beredd att gå i tre månader utan att tvätta dig, borsta tänderna eller använda deodorant? Anta att du inte får förklara ditt handlande för någon.
-
4. Om du i morgon kunde vakna upp och vara någon annan, skulle du vilja det? Och vem skulle du vara?
-
5. Din vän sjunger och vill gärna bli stjärna. Han/hon vill att du ska uppriktigt bedöma hans/hennes chanser. Du tycker att han/hon sjunger halvdant. Vad säger du?
-
6. När du argumenterar med en nära vän i telefon blir han/hon plötsligt arg och lägger på luren. Anta att han/hon har fel och ändå inte tar kontakt med dig. Hur länge väntar du själv med att ta kontakt?
-
Det var några av de 217 frågorna, som man ska ta ställning till.
-
På fråga 2 svarar jag reservationslöst, ja, tack! På fråga 4 tror jag att jag för en dag gärna skulle vilja vara min man. Tänk att få leva med en så fantastisk kvinna. Ha-Ha! På fråga 7 skulle jag ringa nästan omedelbart. Jag klarar inte av att vara ovän med någon. De övriga frågorna tål att tänka på.
-
Ha det gott i värmen inomhus!

5 kommentarer:

Annica sa...

Vilka intressanta och kluriga frågor! Och vilket intelligent och roligt svar du ger på fråga fyra! Jag gillar dig! Vilket jag inte är ensam om - jag ställer mig i beundrarkön.

Anders sa...

Fråga 3: Förstår inte frågan? Hur ofta tvättar sig folk egentligen?

Anonym sa...

Håller med Anders, jag både ser hör och luktar illa. Brukar bada bastu midsommar och jul, det räcker väl ?

Anonym sa...

hej, kan du inte skriva ut bokens exakta titel samt vad författaren heter. Tack på förhand! mvh Marit

Gunnel sa...

Hoppsan, det här hittar jag i september. Boken,
heter "Frågor utan svar" och författaren heter Gregory Stock, Asplunds förlag utgiven 1985. Hoppas du hittar mitt svar, anonym