fredag 1 januari 2010

Tio år yngre


Denna första dag på det nya år som gör oss alla ett år äldre, läser jag om en av dessa forskningsresultat som ständigt redovisas.
-
Undersökningen gjordes på det sättet att man bad folk mellan 40 och 80 år att peka på personer i en utvald grupp, som man ansåg vara i ens egen ålder. Frapperande många jämförde sig med personer som var tio år yngre än de själva. Där var det ingen skillnad mellan män och kvinnor.
-
Jag tror på den här undersökningen. När jag jobbade på posten och tog emot foton till nya körkort, var det många som klagade på hur hemska de såg ut på bilden. Själv tyckte jag att personen ifråga såg ut precis som på fotot.
-
Tydligen går vi omkring och tror att vi ser yngre och snyggare ut än vad vi är.
Om vi sedan blir lyckligare av det, så varför inte.
-
Tack för idag.

5 kommentarer:

Yvonne sa...

När jag ser mig själv på foto numera,ser jag hur gammal jag ser ut.Känner mig inte som jag ser ut,tycker jag.Jag låtsas att fotot inte gör mig rättvisa.Må en dåre som jag blir "salig" av det,är det väl OK?

Annica sa...

Det är riktigt illa när man börjar KÄNNA sig som man ser ut. Hugaligen! Om jag får välja så föredrar jag en "ung" insida framför en dito utsida. Hoppas att hjärta och hjärna klarar sig från "rynkor".

Gunnel sa...

Jag håller helt med er bägge två. Jag känner mig inte alls så gammal som jag ser ut på foton. Jag låtsas också att bilderna av mig råkar bli misslyckade. Och man kan ju alltid hoppas att man vår vara ungdomlig på insidan. Men där finns väl heller ingen garanti.

Lennart sa...

En annan undersökning visade att de som fått pension kände sig 10 år yngre. Jag känner mej verkligen ung och ser även bra ut på kort.
Dock smög Alma upp bakom mej på julafton och tog ett blixtfoto på flinten. Som en gammal kollega sa när jag anlagt mustach, oss emellan ser du för djävlig ut. Jag är dock fortfarande glad och trivs med livet på landet.

Gunnel sa...

Lennart. Klart att du ser bra ut på kort. Du är ju fortfarande så ung. Samma gäller Annica och Yvonne. Ni är i samma ålder alla tre. Det är bara jag som vet vad hög ålder är.