lördag 16 januari 2010

Bot för blå händer


Läser en artikel om två tjejer, som fördes till akuten för sina kalla och blåa händer. Till en början var det ingen som förstod vad det berodde på.
-
Jag har haft samma problem. 1981 reste vi tillsammans med svärmor till USA och besökte bl a Nisses kusin som hade en fritidsbostad uppe i Klippiga bergen.
-
På denna höga höjd är luften tunn och man behöver inte anstränga sig mycket för att tappa andan. En dag var vi åtta personer som gjorde en vandring i den närmaste omgivningen. Nisses morbror Carl bad oss säga till om vi kände minsta lilla obehag av utflykten.
-
Efter någon kvarts promenad tittade jag på mina händer. De var blå, otäckt blå. Jag visade händerna för Carl, som genast beordrade hemgång och vila.
-
Jag var allvarligt oroad och på hemvägen hann jag tänka mycket. Jag befann mig i en annan världsdel och hemma hade jag mina tonårssöner. Skulle jag dö i ett annat land och aldrig få se dem igen.
-
När jag kom till stugan gick jag in och tvättade mina kalla blå händer och vips var den blå färgen borta. Vattnet däremot var blått.
-
Dagarna innan hade jag köpt ett par nya jeans och haft händerna i fickan, när jag gick i bergen. Jeansen färgade av sig på mina händer och exakt samma sak hände de två tjejer som åkte in till akuten med sina blåfärgade fingrar.
-
USA må vara ett föregångsland, men deras jeans färgar av sig.
-
Trevlig lördag

2 kommentarer:

Annica sa...

Vilken tur att höjdsjukan var lättbotad!
Skulle tro att blå fingrar kan uppträda lite var som helst, t.o.m. i de svenska fjällen - Levi´s och Lee´s vandrar ju omkring överallt.

Yvonne sa...

Vilken upplevelse!
Det är konstigt att uppdateringen blir fördröjd.Fick gå direkt på Blognamnet,likadat på Sannas.Skumt!