tisdag 26 januari 2010

Hon som klipper


Jag besökte frissan i dag igen. Nu parkerade jag bilen utanför gamla Konsum. Sedan gjorde jag några extrasvängar med bilen och kände mig säker och tuff.
-
"Du kör som en taxichaufför - som är på fyllan", sa min körskollärare och kompis Egron till mig en gång i tiden. Men körkort fick jag i alla fall vid första uppkörningstillfället.
-
Min frissa är en trevlig dam som pratar glatt om allt. Jag är imponerad av henne och hennes gelikar. De pratar med folk hela dagarna och har samma åsikt som den de talar med. Frissan är för kungahuset, hon är mot monarki, hon tycker att den här regeringen är bra, men alldeles förfärligt dålig. Hon är emot och för samma sak ett flertal gånger under dagen, beroende av vad hennes kunder tycker. Så är nog tillvaron för de som jobbar i serviceyrken. Deras inomster är beroende av att kunderna är nöjda och kommer tillbaka.
-
Kanske är det från den här, och liknande yrkesgrupper vi hittar de prestigelösa människor som kan lösa konflikterna i vår värld.
-
Godmiddag!


10 kommentarer:

Yvonne sa...

Nog är dom fantastiska dessa människor som kan vända kappan efter vilken vind som helst!Och alltid lika glada!

Annica sa...

Minns knappt hur en frisör ser ut - har ju klippt mig själv i över 40 år. (Men några sparade pengar har jag inte sett till.)

Yvonne sa...

Jag säger som Annica,har inte varit till frissan på hur länge som helst.Nu vågar jag nog inte.Får säkert bannor för hur jag klippt mig.Klippte mig i går förresten,slingor har jag gjort tidigare.Ska försöka komma tillbaka till min egen hårfärg innan sommaren.Har färgat det så länge nu.

Lennart sa...

Hur kan man parkera bilen och sedan göra några extrasvängar ? Inte konstigt att stolpar kör över en.
Du körde väl upp i Kristineberg, där finns fortfarande en korsning och en backe. Har nyligen passerat och förstår inte faderns och systerns vedermödor med denna uppkörning som skedde utan störande trafikljus och annan trafik. Det måste väl ha varit Egrons uppmaning med händerna kvart över tolv som gett körkortet,,

Gunnel sa...

Man får inga bannor av frissan. Jag lovar!!
Lennart: Jag körde upp i Kriberg. Jag var ensam på vägen. Nu kör jag i Luleå. Jag är inte ensam på vägen.

Anders sa...

Som min gamle schackledare sa: "När tjejer tänker, tänker dom mest på frisyren". Det kanske ligger nåt i det?

Gunnel sa...

Har din fru godkänt ditt senaste inlägg?

Anders sa...

OBS Gunnel, det är bara ett citat. Min fru brukar tillåta mig att citera människor. Här är ett citat av henne: "Du har ju själv inte mycket till frisyr att sköta om". Så har jag det hemma.

Peter sa...

Hur går egentligen alla frisersalonger ihop? Bara en promenad genom centrum och runt kvarteret utanför bjuder på ett halvdussin olika salonger.

Anders sa...

Peter: Dom gör sina klipp...