måndag 27 september 2010

På resa till Västerbotten

Bureälven 27 september

Samma Bureälv.
-
Den vackraste av dagar med klarblå himmel och fantastiska höstfärger åker vi de 15 milen till Bureå, för att hälsa på gamla mor och svärmor.
-
I bilen lyssnar vi på "Ring P1" där bland många besserwissrar uppstår ett intressant meningsutbyte om låg- respektive högutbildade.
-
Varför anses en person med universitetsutbildning vara högutbildad och en person som under många år fått lära sig ett yrke via handledare vara lågutbildad?
-
Varför anses en skicklig snickare vara lågutbildad och en tokig professor högutbildad? (Inringarens ord, inte mina).
-
I statistik plockar man alltid fram den lågutbildades nackdelar, aldrig det som kan vara till fördel.
Han/hon är oftare överviktig, röker mera, är oftare sjukskriven, röstar på ytterlighetspartier eller röstar inte alls och läser enbart kvällstidningar.
-
Diskussionen i P1 lär fortsätta. Själv är jag en lågutbildad lagom tjock dam i mina sista år, som troget röstat vid alla val och dessutom alltid röstat rätt.

Utsikt från Bureberget.

Slut.


7 kommentarer:

Peter sa...

Som högutbildad måste jag i alla fall gratulera den lågutbildade till fantastiskt fina bilder. Skämt å sido, det finns andra utbildningsvägar än den akademiska. Livets hårda skola är inte att förakta.

Gunnel sa...

Det var lätt att ta fina bilder i dag. Färggranna löv som fortfarande hänger kvar och en alltid lika fin Bureälv.

Lennart sa...

DEt är minusgrader och soligt. Jag sitter och tittar ut över sjön. Vi har 7 nät ute och båtmotorn måste få tina upp innan vi kan ta upp näten. Det är mycket vackert och jag gläder mej att du hittat de vackra bilderna just i Västerbotten.
Beträffande utbildningen så lönar det sej ju bättre att arbeta med huvudet än händerna och det torde väl vara svårt att ändra på!

Gunnel sa...

Jag vet att du bor vackert. Jag blir snudd på avundsjuk när jag läser din naturbeskrivning.

Denna vackra dag har du dessutom namnsdag. Grattis!!

Du vet väl att om man dubbelklickar på mina bilder i bloggen så blir de större och ännu mer njutbara.

Yvonne sa...

Som du vet älskar jag med Västerbottes vackra landskap.Jättefina bilder!!!!

Lennart sa...

Det blev en 15-litershink med stora sikar och abborrar. Dessutom två stora lakar. I kväll kl 18 blir det lakasoppa hemma hos mej. Laken går att äta när det är r i månaden! Vi har redan bjudit Georg och han ser fram mot denna delikatess. Gunnel, har du inte förstått att det är så jag gör när jag får mina jättefiskar, jag dubbelklickar!

Gunnel sa...

En fin dag på Lainejaur förstår jag. Åtminstone till kl 18 på ni ska äta Lakasoppa. Själv har jag mörka minnen från min barndom av just den soppan. Det var ingen favoriträtt precis. Tacka vet jag plommonspäckad fläskkarré.