onsdag 8 september 2010

En främmande kamel

Det sägs att tankarna flyger friare, ju högre taket är och det är därför man mår så bra av att vistas ute i naturen. Tankarna är inte nödvändigtvis bättre eller klokare, men annorlunda, kanske nästan bisarra.
På min dagliga promenad kommer jag ofta till en öppen plats, som en gång varit en lekplats med gungor och klätterställning.

Nu är allt förfallet och det enda som står kvar är en nerklottrad och för vår miljö helt främmande kamel, vilket får mig att fundera om den bortglömda kamelen är en symbol för något.
-
Kanske symboliserar den främlingskap. Att vara utslängd i en annorlunda och kall miljö och runt omkring kastas okända och obegripliga ord mot främlingen.
-
Kanske symboliserar den överlevnad. Den starke står pall, när allt annat rasar.
-
Men det mest troliga är nog att några kommunanställda plockat bort allt lekvänligt, glömt kvar en liten kamel och lämnat platsen åt sitt trista öde.

13 kommentarer:

Lennart sa...

Jo du det är fantastiskt vackert ute i naturen just nu. Vi har varit ute och plockat två hinkar lingon av absolut superkvalitet.
Beträffande kamelen så blev nog klockan 5 då de kommunaställda städade lekplatsen.

Annica sa...

Inlandets bär är säkert mindre förorenade än kustens, så jag tror på Lennarts utsaga.
Och jag tror klockan bara var 16.

Gunnel sa...

Superavundsjuk på dina lingon. Får ni ha dem ifred för uppköpare och älgjägare. Vi ska ut och söka någon lämplig dag.

De kommunanställda lämnade arbetet alldeles för tidigt, den saken är klar.

Anders sa...

De har just plockat bort ett sådant där gungdjur där vi bor. Det var sannerligen ingen barnlek. En traktor, en grävmaskin och tre gubbar höll på cirka en vecka. De som återställde den förstörda gräsmattan bredvid lekparken efter grävåtgärderna behövde dock bara fyra dagar på sig. Och ingen av dem var kommunalarbetare!

Peter sa...

En kommunal gungställning, ett dött träd och två gungdjur plockades bort utanför vårt hus, ja trädet lämnades kvar eftersom de kunde skönja ett par gröna blad på trädet. En traktor, en lastbil, tre män och två dagars arbete med fyra timmars "lunch" var allt som behövdes.

Kamelen kan förresten kanske skänkas till SKAIK så de kan ställa den utanför sin ishall. Då kan de fortsätta tro att de är hockeyns mecka.

Gunnel sa...

Om man jobbar sakta så räcker arbetet längre och det är bra för samhället och gungdjur är inte att leka med.

Något snabbare i Haninge än i Skellefteå dock.

Anders sa...

Peter: I Skellefteå är vi ju naturligtvis tacksamma för allt som skänks till vår kommun. För övrigt stavas Mekka (som det egentligen ska vara) eller Mecka (försvenskat) med stor bokstav. Men vi förlåter dig, huvudsaken är att du vet vilken ort som är ishockeyns huvudstad.

Annica sa...

Kamelen (liksom mycket annat) har numera den tråkiga uppgiften att vara klotterplank för odågor.

I dag fick jag nästan fyra liter nyplockade och rensade lingon av en granne. Vilka snälla människor det finns!

Gunnel sa...

Annica: Allt tycks vara lämpligt att klottra på. Jag blir så sur.
Anders: Eftersom Luleå enligt experter är nederlagstippat och Ske-å segertippat så övar vi oss, som håller på Luleå, i ödmjukhet och att tala och skriva med små bokstäver.

Nahide sa...

Om man ska vara petig (vilket jag, som alla vet, absolut inte är) så finns det inte kameler i Mekka, utan dromedarer. Men sak samma, alla kameldjur är slitstarka, tålmodiga, intelligenta, viljestarka och tjurskalliga varelser (och mycket ödmjuka, enligt Anders) som skulle passa bra i Norra Västerbotten. Extra bra skulle säkert den "Lulska" kamelen pryda Kraftarenan.

Gunnel sa...

Men Nahide inte är väl ödmjukheten utmärkande för karlar från Norra Västerbotten. I så fall har det hänt något sedan jag flyttade därifrån.

Visserligen skriver du (enligt Anders), men vad säger du själv?

Nahide sa...

Jag bugar mig djupt för din livslånga expertis i ämnet "AC-män". Tillägget var som sagt inte mitt. Dessutom såg det ut som om kamelen i fråga var en "tjejkamel"; så gullig som den är! Är ödmjukhet utmärkande för den feminina halvan av västerbottningarna?

Gunnel sa...

Svår fråga! Jag som själv är född Västerbottning av den feminina sorten har svårt att bedöma mig själv. En del släktingar brukar påstå att jag är velig och jag tror dessvärre att de har rätt.