måndag 6 september 2010

Kultur åt folket

Blivande tant.
-
Kulturnatten är ett årligen återkommande arrangemang i Luleå. Natt förresten, det allra mesta sker på dagtid, där det på alla tänkbara ställen är uppträdanden av musiker, dansare, körsångare osv.
-
I lördags var det dags igen. Vi åkte tidigt in till stan för att gå på tantutställning. Nu är det faktiskt så, att varje gång jag går mellan kök och vardagsrum skymtar jag en tant i hallspegeln, men att tanten skulle upphöjas till museiföremål gjorde mig speciellt intresserad.
Syrenhortensia.
-
Kulturens Hus visade en utställning med gobelänger och en trappa upp i samma hus stannande vi till för att lyssna på en grupp som sjöng. Ljudet var så högt att om man gick 25 meter bort och stängde in sig på toaletten, lät det riktigt bra. Öron är känsliga sinnesorgan och ska helst fungera hela livet utan alltför mycket tinnitus och annat oljud.

Nollningen av studenterna pågick på varenda del av Storgatan och vid valstugorna försökte de hängivna få fram sina budskap.
-
Vi åkte hem för att ta en paus, men efter att ha sjunkit ner i soffan, orkade ingen av oss resa sig igen. Det får vara måtta med kultur. En varm tanke
dock till alla som arrangerar Kulturnatten. Den har blivit mycket populär.
-
Slut!


3 kommentarer:

Yvonne sa...

Visst är det skoj med allt som händer på stan,men det blir så mycket så man mäktar inte med allt.Tyvärr!!

Annica sa...

En av er har då orkat resa sig ur soffan - annars hade det inte blivit någon blogg. (Jodå, jag vet att ni båda är på bena.)
Jag önskar att kulturen vore för mig också, men mitt öra vill bara ha tyst omkring sig.
Mimteater skulle passa perfekt!

Gunnel sa...

Kulturnatten är verkligen en succe, genom att så många får vara med och uppträda med vad de kan.
Annica, jag önskar verkligen att du i framtiden får två fungerande öron som ger dig tillbaka glädjen av musik bl.a.