lördag 20 mars 2010

Viola


I går åkte vi till Bureå för att hälsa på lilla mamma och svärmor. Hon var vaken och pigg och blev glad över besöket. "Lever din mamma än", är det första hon säger till sin son. Jo, du mamma, du lever och har bara två år kvar till dess du fyller 100 år. Under din tid på jorden har vi haft två världskrig, du har flyttat från en kontínent till en annan, under tid när man inte kunde hålla kontakt med varandra på det sätt vi gör idag. Du har varit och är, en älskad och omtyckt person och när man levat så länge, får man glömma en och annan bagatell.
-
Vi åt pizza tillsammans med svägerska i Bureå och kaffe med macka hos bror och svägerska i Skellefteå. Människorna i den staden sjuder av stolthet över sitt hockeylag som kämpar om SM-guldet.
-
Jag tycker att vi i norr, ska lämna avundsjukan och hålla på grannarna i Västerbotten och önska dem lycka till. Vi som bor norr om Umeå måste stötta varandra och det är bättre att SM-guldet går till Skellefteå än att det hamnar i Jönköping.
-
Så sade hon denna lördag i månaden mars.
-
Njut!

4 kommentarer:

Annica sa...

Ingen i min släkt har blivit så gammal. Om man är något så när i knoppen måste det vara intressant. Vilket förändrat samhälle din svärmor Viola fått uppleva. Dessutom flyttade hon från en världsdel till en annan. Verkligen ett spännande liv.

Väninnan sa...

Gunnel, i din profil har du glömt "vän(inna)".

Väninnan sa...

Så, ja! Nu blev profilen mer komplett.

Gunnel sa...

Nu är jag själv nöjd med profilen. Den säger allt och ingenting.