lördag 13 mars 2010

Det felfria landet


Riksdagen har beslutat att Turkiet för 95 år sedan begick folkmord. Ämnet är för stort och ogripbart för en bloggerska med ytliga kunskaper, men borde inte Turkiet själv få göra upp med sin egen historia. Vi svenskar, som bor på skenhelighetens stamort på jorden och gärna påtalar andras brister, borde nog syna oss själva i sömmarna.
-
Under andra världskriget lät vi tysktågen med militärer och ammunition åka genom Sverige till Norge. Under samma tid exporterade vi 10.000-tals Boforskanoner till krigsförande länder och de användes knappast som trädgårdsprydnader.
-
Kanske borde någon av våra valda representanter åka ut i världens krigshärjade länder och be om ursäkt för vår vapenexport i stället för att moralisera över andra folk.
-
Det var dagens allvar. Nu kommer dagens förutsägelser.
-
Fel lag kommer till slutspel i hockey och fel låt vinner schlagerfinalen. Gunnel har siat och hon kan ha rätt.
-
Trevlig helg!

8 kommentarer:

Augusta Surring sa...

Sverige... och svenskar... Vad sysslar vi med? Man kan undra efter riksdagens mycket onödiga beslut. Återigen ska vårt land låtsas vara världens samvete.
Du har även rätt om ishockey och melodifestival. Just nu blir allting fel i detta land.

Anders sa...

Vinnare i schlagerfestivalen är alla som inte tittar.

Peter sa...

Fel lag kommer inte till slutspel, huruvida fel låt vinner eller ej överlåter jag åt andra experter att kommentera. Helt klart är i alla fall att oavsett vem som vinner lär det bli torsk i Oslo.

Augusta Surring sa...

Norge är ju ett "fiskland" - kan det ha betydelse?

Yvonne sa...

Usch vilka pessimister!
Är jag den ende som ser fram emot detta spektakel?

Gunnel sa...

Jo, det är sant att vi är pessimistiska. Ändå kommer jag att titta på tävligen med stort intresse. Men förr om åren har jag alltid haft någon favorit, det har jag inte i år.

Lennart sa...

Är det ingen som märkt hur ödmjuka jag och brorsan är !

Syster Dyster sa...

Lennart: Ni behöver inte lida av ödmjukhet. Skrýt på bara! Ni spricker annars. Lidandet står vi för. Den som gillar Luleå Hockey kommer ofta att få lida men det ingår och vi stöttar dem i alla lägen.