torsdag 4 mars 2010

Ingen som vet

Tror du på Gud? Vad tror du händer när man dör? Många tycker att det är en privat och alldeles för närgången fråga. Andra svarar att de kanske inte tror på Bibelns Gud, men de tror att det finns nå´nting. Men vad är nå´nting?
-
En del tror på reinkarnation. Man återföds i en annan kropp, någon annanstans, i en annan tid.
-
Någon tror att själen lämnar kroppen och återförenas med andra själar någonstans.
-
Många tror att man dör och blir till mull och det är allt.
-
Dessutom finns de bibeltroende. De goda hamnar i himmelen och de onda på det varma stället.
-
Därutöver finns en mängd teorier om vad som händer efter döden.
-
Ingen kan med säkerhet påstå att den ene eller andre har rätt i sin tolkning. Allt som rör tro och vad som händer oss efter döden är bara teorier, och man kan aldrig säga att någon har rätt eller fel. Jag har stor respekt för andras tro, så länge de inte försöker pådyvla andra sina åsikter.
-
För egen del är jag inte alls bekymrad över vad som händer när livet är slut. Vad som nu mest bekymrar mig är att jag gick in på ett ämne som jag inte behärskar, så nu ger jag upp.
-
Adjö!

2 kommentarer:

Anders sa...

Vasabladet: Liberaler och ateister är intelligentare än genomsnittsbefolkningen. Det visar en färsk undersökning som gjorts vid London School of Economics and Political Science.

Undersökningen är gjord av utvecklingspsykologen Satoshi Kanazawa, rapporterar CNN.

Forskningsresultatet baseras på en omfattande undersökning som visar att personer som karaktäriserar sig själva som liberaler och ateister i genomsnitt har ett högre IQ än normalbefolkningen. Ateister når i genomsnitt upp till ett IQ på 103, medan personer som karaktäriserar sig som troende stannar på ett genomsnitt på 97. Gruppen konservativa unga vuxna har ett IQ-genomsnitt på 95.

Annica sa...

Här kommer en liten travesti på Owe Thörnqvist:
"Vart tog den lilla, lilla mänskan (loppan) vägen? Ingen som vet, ingen som vet."

Gunnel, ingen lev-ande(!) är expert på detta område. Vi kan bara vänta och se...