tisdag 16 mars 2010

Saker och ting


Den här bokhyllan köpte vi till vår första egenmöblerade lägenhet. Hyllan kostade 845 kronor år 1961, och de lite slarvigt placerade sakerna innehåller allt vad vi två nygifta ägde av prylar och böcker.
-
De två vaserna och en del av böckerna finns kvar i dag. Bokhyllan däremot har gått till skroten.
-
49 år senare, med framtiden bakom oss och tusentals prylar rikare har vi kommit till den punkt i livet då vi borde återgå till 1961 års prylantal. Vi kommer att i en ganska snar framtid få minska på livsutrymmet och varför inte börja rensandet redan nu.
-
Min goda vän och jag är båda samlare och det har blivit många loppisrundor genom åren. Att finna just den efterlängtade prylen till sin samling är en kick, och att nu i stället minska ägandet är mycket sorgligare.
-
En bekant till mig som flyttat från ett hus till en tvåa påstår att det är en lättnad att bli av med en mängd onödiga ägodelar. Jag får väl försöka tro på henne.
-
Hej!

2 kommentarer:

Annica sa...

Det är jättetrist att man rutschar i nedförsbacke och ju längre ner man kommer, desto fortare går det. Man borde kopiera vissa företagsstrategier - dra in (införa köpstopp), avveckla vissa delar (sälja av, ge bort), allt för att så småningom helt lägga ner, upphöra (dö).

Men det är ju kul att se på "varorna" så länge man kan.

Annica sa...

OBS! Nu hade någon teakmöbelälskare blivit salig över bokhyllan!