söndag 7 mars 2010

En skitsak


Dessa dagar i mars med kritvit snö och sol är efterlängtade. Man njuter av att gå ut i naturen utan att frysa näsan av sig eller blåsa bort. Många familjer är ute med ungarna i pulka på väg till backar och kullar.
-
Men i allt det vackra finns skönhetsfläckar. Husse är ute med hunden och lille Fido passar på att göra sina behov. Fido är inte ensam, det är många av hans sort som gör samma sak. Gångstigen kantas av bruna kladdiga kluttar. Husse och matte tittar generade åt annat håll medan vovven gör sin grej. Lite bajs tål väl alla att titta på, tycker hundägarna, det är mycket värre med allt annat som kastas i naturen. Där har husse och matte givetvis rätt, men bara för att andra gör värre saker, kan man inte ursäkta sina egna dumheter.
-
Så bäste hundägare, glöm inte den svarta påsen när du går ut med din vovve på promenad, eller ta lille Fido med dig upp i skogen, där han fritt får leka och rasa och göra sina behov utan att någon retar upp sig.
-
Så tycker jag!
-
Ha det bra!

3 kommentarer:

Viktoria sa...

Jag håller med dig fullständigt. Som hundägare har man ett ansvar och att ta upp "sin egen" skit är ett sådant.
Det är inte kul när man är ute med lille-man o man får säga åt honom att gå mitt på gångbanan så han inte får skit på overallen... :(

Annica sa...

Som hundälskare kan jag inte göra annat än hålla med. Det är givetvis den som går ut med Fido som ska plocka upp vad Fido lämnar efter sig. Det är husses och mattes skyldighet. Likväl som det är husses/mattes ansvar att hunden lyder när den blir tillsagd. Om inte så är det "handhavandefel".

Om alla hundägare skötte sig (även med vovve-uppfostran) så fanns ingen orsak för folk att bli "hundhatare". Vi ska kasta de arga blickarna på hundägarna - inte vovvarna.

Anders sa...

Som redan gamle Konfucius sa: Ät inte gul snö!