onsdag 18 november 2009

November


Under min promenad denna grådisiga morgon inser jag att det är dags att skaffa ny musik till min MP3-spelare. Ledmotivet till "Sånger från andra våningen" är i alla fall en klart godkänd melodi. Den går i november-moll-melankoli.
-
I går såg jag ett TV-program som hette "Sommarpratarna". Fem kända personer som deltagit i radioprogrammet "Sommar" samlades för att tala om vad de avhandlat i sina respektive program. De pratade om allvarliga ämnen som barnlöshet, olämpliga fosterföräldrar och om hur det är att leva i en krigszon.
-
Programmet var ett av de bästa jag sett på länge. Alla talade utan sentimentalitet eller tycka-synd-om-mig-själv-röst och alla hade talets gåva.
-
Det är så skönt med ett program där ingen blir utröstad, inga intriger, inga elakheter, ingen som pratar i mun på någon annan, utan bara stilla samtal.
-
Mest berörde mig regissören med efternamnet som jag just nu har glömt. Han berättade om sina upplevelser under kriget på Balkan.
-
Pia Johansson som är komiker och som upplevs som ganska flamsig, talade med allvar om sin sorg över barnlöshet och man fick ett helt nytt intryck av henne.
-
Men så är det kanske för de flesta av oss. Bakom den yta vi visar omvärlden, har vi en annan sida med sorger och svagheter, som vi visar för få, om ens någon.
-
Lev väl! Snart kommer snön och det blir ljusare.

2 kommentarer:

Yvonne sa...

Det blev genast mitt favoritprogram redan förra veckan detta"sommarpratarna".Såg Du det?
Så underbart att få höra dessa kändisar prata om sina liv och innersta tankar.Förra veckan var det Alex Schulman,Lena Endre,Kjell Sundvall,Kattis Ahlström och en läkare från Östersund(Minns inte vad han hette)Helt fantastiskt!

Peter sa...

Har inte sett detta program, men visst är det skönt med ett program där hjärnan får vara med. Vem orkar se sånt sk-t som "bonde söker fru, eller mammas pojkar?

För november månad finns ingen bättre låt att lyssna på än "November Rain" av Guns and roses
kolla in på den här länken http://www.youtube.com/watch?v=Bwu7ixmQk0c&feature=fvst