fredag 20 november 2009

Feber, ångest och skräck

Orden i rubriken är häftigt överdrivna men jag har lärt av kvällspressens löpsedlar hur man ska formulera en rubrik. Man användeer stora svarta bokstäver och locka oss köpare med "Idol-Ola rasar" och "Laila Bagges troschock".
-
Foppafeber.
Denne Foppa var orsak till att Luleå fick stryk i hockey. Febern är dock ganska snabbt övergående eller som en hockeyspelare sa i sin blogg: "Strunt i förlusten, det kommer flera.
-
Julångest.
Vem är det som har bestämt att julen ska börja omedelbart efter Halloween? Det blinkar och blippar, det är glitter och stjärnor i varenda affär och har varit så hela november månad. Det är bara för mycket.
-
Julen ska börja till första advent. Då ska den första snön ha fallit och lagt sig vackert på träden, då ska man tända ljus och dricka glögg. Skinkan ska tillagas kvällen före julafton och avsmakas med limpa och te. Och på julafton glittrar granen och de små barnbarnens ögon tindrar. Så ska de va, tycker jag!
-
Tandläkarskräck.
Jag har den sista tiden haft en svag aning av att en tand inte riktigt är som den ska vara. Skräck för tandläkaren har jag inte. Däremot skräck för hur mycket som måste göras och vad det kommer att kosta.
-
Till sist denna fredag måste vi ha en god nyhet. Barnbarn nummer två har tagit körkort i dag. Grattis Amanda! Nu gäller det bara att få låna någons bil.
-
God Fredag!

3 kommentarer:

Lennart sa...

Jag håller med om nästan allt du skriver, julen börjar alldeles för tidigt. Frun har ställt en stor julgran ute på gården, men jag har bestämt att ljusen inte får tändas före 1:a advent.
Beträffande Amandas körkort, kan hon inte få låna bilen som redan är bucklig?

Anders sa...

Rubriken är nästan perfekt. Om du hade haft med "sex" också skulle t o m jag ha läst inlägget.

Lasse sa...

klockrent förslag av Lennart angående bilen. Det köper jag direkt.