onsdag 25 november 2009

Dagboken


Morgonen
Den nya dagen randas
vad gör vi nu med den.
Vi lever väl och andas
tills det blir kväll igen.
-
Dikten är skriven av Alf Henriksson och stämmer väl in på mina dagar.
-
Jag stiger upp tidigt och lägger mig sent. Flummar omkring i tillvaron under dagen och när kvällen kommer och jag tar fram min dagbok, kommer jag inte ihåg vad jag sysslat med under dagen.
-
Ofta blir jag sittande på sängkanten, djupt grubblande över vad jag ska skriva på dessa tre ynka rader. Följande exempel är från denna bok som jag skrivit i under åren 2000-2009.
-
23/3 2001. Vackert väder. Städade. Löste korsord. TV på kvällen.
20/5 2005. Tar en promenad. Dammtorkade. Löste korsord. Såg på TV.
16/1 2009. Tar en promenad. Strök kläder. Löste korsord. Tv på kvällen.
-
Om någon skulle läsa i min dagbok efter att mitt jordaliv är slut, skulle den personen tänka att Gunnels liv var tråkigt och enahanda.
-
Då vill jag berätta, medan jag ännu lever, att jag aldrig någonsin haft tråkigt. Enahanda och händelselösa dagar är inte tråkiga. Jag tycker om när allt går i sina vanliga hjulspår.
-
Med ålder kommer också en djup medvetenhet om tiden gång. Jag funderar faktiskt om det är alltför optimistiskt att köpa en ny 10-årskalender. Hädanefter kanske man bara ska köpa för ett år i taget.
-
Hej då. Nu är det färdigbloggat för i dag.

4 kommentarer:

Annica sa...

Du har händelsevis inte råkat bläddra i MIN dagbok? Jag känner igen mig. Våra liv må vara lugna och händelsefattiga men de är inte det minsta tråkiga. Finns det något bättre än en lugn själ i en dito tillvaro?

Peter sa...

Det är lugnt. Du kan säkert köpa två 10 årskalendrar till åtminstone.

Yvonne sa...

Har tänkt på samma sak.Ska jag köpa en för 10 år igen.Min går ut 2010.
Jag tycker också om lugnet och att jag själv bestämmer vad jag gör.Trodde nog inte att jag skulle bli sån,men trivs i min "trista"tillvaro.

Lennart sa...

Jag håller med Peter, krutgumma är väl ett ord man får använda ?