söndag 15 november 2009

Evig ungdom

Rynkdammsugare?
Vad är det värsta som kan hända en människa? Jag tror att de flesta skulle säga krig, våld, förlust av ett barn eller en partner.
-
Sitter man framför TV:n en hel kväll och ser den reklam som sänds, står det klart att det värsta som kan drabba en människa, speciellt en kvinnlig sådan, är - "Rynkan".
-
Rynkan är inte ensam, den kommer i flertal och lägger sitt försåtliga nät över hela ditt ansikte. De måste du till varje pris bekämpa. I denna kamp hjälper dig underbara och dyra krämer med otroligt intressant och svåruttalat innehåll. Det kommer dessutom ständigt nya produkter som du måste testa i din kamp mot fårorna. "Because you´re worth it" säger en blankslät stjärna och ler förföriskt.
-
Världen vill ha rynkfritt. Vilken arbetsgivare vill anställa ett russinansikte. Ditt värde på samtliga marknader sjunker om du är skrynklig.
-
Lång erfarenhet har dock lärt mig att dålig syn och skum belysning ger bästa resultat, när skinnet har fått skavanker.
-
Gumman har talat.

2 kommentarer:

Annica sa...

Bra rutet, Gunnelgumman! Det är en konstig värld vi lever i när vi redan från nappflaskåldern får höra hur viktigt det är med utseendet. Vi borde sluta oroa oss över den flyende yttre skönheten och i stället jobba på att bli en så bra människor som möjligt. Jag är hellre rynkig på utsidan än insidan.

Annica sa...

Som av en händelse så hittade ett bra citat som kan passa i detta sammanhang:

"En kvinnas skönhet ska bedömas som ett kyrkfönster - inifrån."