fredag 21 januari 2011

Vem ska klippa mig?

Min favoritfrissa ska sluta. Hon har snart klippt sitt sista hårstrå. Hon är trött på våra grånande testar och tänker gå i pension. Jag kommer att sakna henne, både som hårklippare och samtalspartner. Hos frissan kritiserar man regeringen eller gillar regeringen och hon håller alltid med, för det är hennes jobb.
I går tittade vi på vår nya lägenhet. Liten är den, pytteliten, men med en magnifik utsikt från tredje våningen. Men ångest, stor ångest över att lämna det invanda. Min granne som flyttade för ett år sedan ringde mig och sa att det finns ingenting som Hertsön.
-
Så då vet vi alla. Det finns ingenting som Hertsön.
-
Trevlig fredag!

6 kommentarer:

Annica sa...

Min frissa (d v s jag själv) önskar också ta pension. Jag har inte varit till en proffs-frisörska på över 40 år och jag får fjärilar i magen vid blotta tanken på att jag nog snart måste besöka en. Jag förstår verkligen att du kommer att sakna din "gamla" frissa. Jag kommer att sakna min. ;o)
Som jag skrev i min blogg i går, så är jag lite avundsjuk på er för vattenutsikten. Men jag kommer på visit!
De flesta av oss gillar våra bostadsområden. Annars skulle vi väl inte bo kvar så länge som vi gör.
Detta blev en lååång kommentar.

Yvonne sa...

Jag skulle inte vilja lämna Hertsön,men man vet ju aldrig om det finns lägenhet den dan jag flyttar.Och jag är avis på er utsikt--verkligen!

Lasse sa...

själv trivdes jag alldeles utmärkt på Hertsön, men jag saknar det inte ett dugg!

Gunnel sa...

När man bott så länge på ett område känner man så många att det nästan är som att bo i en by.
Man träffar alltid någon att pladdra med när man går och handlar mat. Det är vad jag tror att man kommer att sakna mest. Går man på Storgatan i Luleå möter man nästan inga bekanta.

Annica och jag har suttit på Åhlens fik och spanat ut på Storgatan efter någon vi känner men alls icke hittat någon. Alla är främlingar. Får nog göra täta besök på Hertsön i framtiden.

Peter sa...

Visst är det konstigt. Jag läste på en populär sajt bland Sverigedemokrater m.fl. (politiskt inkorrekt) vars huvudsyfte verkar vara att hänga ut brottslingar med namn och kalla muslimer för terrorister. På den sajten ondgjorde man sig över planerna på en moské på Hertsön och att det bara var en tidsfråga innan hertsön var helt islamiserat osv. Mängder av kommentatorer höll med om hur förskräckligt det var på Hertsön. Av svaren att döma kunde man dra slutsatsen att ingen av dem varit på hertsön och få överhuvudtaget varit i Luleå. De borde nog ha kollat med hertsöveteranerna istället. Håller med Lasse annars. Hertsön var helt ok., men tillbaka dit, nej tack. För mycket asfalt, trist centrum och dåligt underhåll. Det märks att området under alla år haft ett rykte som tyvärr inte gått att tvätta bort. Minns att det nämndes i valdebatten i samma kategori som Rosengård, Gottsunda m.fl. problemområden.

Hoppas på framgångar i ert nya boende och framgång i kväll mot låtsas AIK

lennart sa...

Stockholm i mitt hjärta har blivit hertsön i mitt hjärta , men Peter borde nog flytta hem där man låtsas vinna, kanske bli nästan tvåa.