onsdag 19 januari 2011

Den hemmablinda

Jag går härhemma i min lilla värld som är så rik på onödiga pryttlar och pinaler. Ibland sorterar jag och lämnar in till Kupan, men det mesta stannar kvar. Så närmar sig med stormsteg den dag då min gubbe och jag ska flytta från 135 + 30 kvm + vind, till 75 + 5 kvm och då uppstår sådan vånda att nattsömnen blir lidande både för den gamle mannen och hans betydligt yngre hustru.
-
Förra helgen strimlade jag papper i min nyinköpta strimlingsapparat. Det var gamla deklarationer från 60-talet och framåt, plus andra urgamla papper. Varför ligger de kvar? Vem är intresserad av min inkomst 1978? Ingen, inte ens jag själv. Och varför ligger det 14 par glasögon i en korg i garaget? Stora fula glasögon från 70-talet som bara ligger och skräpar. Tror jag att de ska bli moderna igen?

Jag lider av hemmablindhet. En sjukdom som jag nu och framöver tvingas tillfriskna ifrån.
-
Godafton!

9 kommentarer:

Anders sa...

Förutom mina egna deklarationer fr o m 1968 har jag också kvar pappa Svens sedan 1928 ca. Ingenting får förfaras - utom glasögon som jag och hustrun alltid skänkt till insamlingar för tredje världen. Just nu har vi två par var.

Gunnel sa...

Var någonstans lämnar man in glasögonen? Jag skänker så gärna bort dem till tredje världen.

Pappa Svens deklaration från 1928 skulle jag vilja kalla en klenod och den bör aldrig strimlas.

Yvonne sa...

Vilken tur att jag började röja redan när jag blev ensam.Patrik hjälpte mig också att tömma vinden och mycket från garaget(förrådet)i somras.Men nog har man mycket kvar ändå.Nåja,jag ska ju inte flytta riktigt än.Lycka till!!!!!!!!!!!

Anders sa...

Inte för att Lions står särskilt högt i kurs hos mig, men de brukar ha glasögoninsamlingar då och då, naturligtvis under stort trumpeterande i pressen så de ska få tala om hur goda och förträffliga de är och vilket märkvärdigt världssamvete de har. Svenska kyrkan har också haft insamlingar någon gång, om jag inte minns fel.

Peter sa...

Alla prylar kan bli en förmögenhet via blocket eller tradera. Sälj och sätt in på ett konto så räcker det säkert till något mycket trevligt. Gamla glasögon bör dock skänkas bort. Kanske någon teater e.d. vill ha som rekvisita, eller någon förskola e.d. Glasen kan man alltid plocka bort.

Gunnel sa...

Klokt att röja i förväg.
Tack för tipsen om glasögonen. Vi satte in bäddsoffa, barncykel och kaffeservis på Blocket och allt var sålt inom tre timmar. Vi hade tio samtal om bäddsoffan. Troligen var vi för billiga.

Annica sa...

Hädanefter ska ni vara mina stora hjältar!
Med tilltagande ångest har jag kollat in mitt eget överfulla hem. Att flytta till färre kvadratmeter och välja bort saker jag gillar blir inte lätt. Hoppas det dröjer, men vad vet man? Det kan bli nästa vecka.

Yvonne sa...

Bättre att vara billig och bli av mad grejorna.Så har jag tänkt när jag lagt in på Blocket,och det har funkat!!

Gunnel sa...

Hjältar! Jo, jag tackar Annica.

Det är första gången vi provar Blocket, men det var positivt, så vi fortsätter.