tisdag 9 november 2010

Vänskap

Det här är en 60 år gammal bild av två flickor, som hade gjort sig fina för att åka till samhället och fotografera sig hos Burvall. Gerd, min kusin, hade flätat håret för att det skulle bli lockigt och fint och jag hade använt locktången. Vi var goda vänner då och vi är det än idag.
-
Så småningom skildes våra vägar åt genom att vi flyttade från byn. Vi hade under många år en ganska sporadisk kontakt, men när vi väl träffades var det som om vi aldrig varit skildá åt.


Just i dag är Gerd på besök hemma hos mig. Det finns inga nya foton tagna av oss två tillsammans, men vi ser ut ungefär så här, när vi klär upp oss.
-
Ha det!

9 kommentarer:

Lennart sa...

Inte konstigt att jag blivit blank på skulten!
Den berömda locktången användes på en mindre broder för att ställa in värmen. Folk trodde att jag hade lockigt hår när jag var liten p.g.av dessa söta små flickor!
Ha en trevlig tisdag önskar en som svetsat en skoterplog och blev kallad åsa-nisse i helgen.

Yvonne sa...

Så roligt att ni håller kontakten.Jag har lite dålig kontakt med mina bardomsvänner tyvärr!Men man flyger ju iväg,ibland ganska långväga ifrån varandra.Ha en fin dag med din vän!

Anders sa...

Stackars Lennart! Tillbringa sin barndom på utedasset (se tidigare inlägg) med lockigt, uppbränt hår. Förresten, vem var det som kallade dig för Åsa-Nisse?

Peter sa...

Kanske Lennart satt på utedasset och läste Åsa-Nisse, medan hårbottnen läkte ihop efter syrrans värande omsorger.

Gunnel sa...

Alla vill veta vem som kallade Lennart Åsa-Nisse och varför. Lennart blev alltid mycket fin i sina lockar och blev aldrig bränd av sin försiktiga syster.

Lennart sa...

Jag hade ju svetsat ihop en plog som jag drog efter skotern. Det är en fantastisk konstruktion med sidoutkast. Det var min yngste svåger som tyckte att jag betedde mej som Åsa-Nisse.
Beträffande lockarna så kommer jag fortfarande ihåg lukten av bränt hår. Om jag inte minns fel, vilket jag aldrig gör, så värmdes tången på järnspisen.

Gunnel sa...

Locktången värmdes i den brinnande elden i vedspisen, torkades av på ett papper och brände sedan håret, men inte på lillebror utan på mig själv.

Annica sa...

De söta flickorna är numera söta damer. Däremot kanske ni inte bär exakt likadana klänningar för tiden.
Hoppas ni har trevliga dagar tillsammans. Och många roliga tillbakablickar.

Anders sa...

Lennart: Du tar väl patent på plogen så du kan få lite sidointäkter till inkomsten du får från Hermanzons?

Igår ringde det på mobilen och en främmande röst frågade efter Carina. Jodå, jag fann mig och svarade: "Är det Larz-Christer?" En lätt förvirrad situation uppstod.