onsdag 10 november 2010

Gott som gör ont

Min privatchaufför ställde upp och gav mig lift till Stadsvikens vårdcentral idag. Det var dags för den vartannat år återkommande mammografin.
-
Mammografin är en fantastisk möjlighet för kvinnor mellan 40 och 74 år att få kolla brösten så att man så tidigt som möjligt kan börja behandla eventuella sjukdomar. Både min mor och min moster fick bröstcancer i 50-årsåldern och eftersom den sjukdomen kan vara ärftlig, har jag alltid varit noggrann med att komma till bröstscreeningen.
-
Det gör ont undet själva pressningen, men det går snabbt över. Även en man skulle nog klara det. Det svåraste, åtminstone för mig, var att hitta ut till väntrummet efteråt. Jag irrade runt i korridorerna till dess att en sköterska hjälpte mig tillrätta.
-
Nu är det gjort och allt är bara bra.
-
Hej!

6 kommentarer:

Yvonne sa...

Jag ska dit i morgon.Nog är det bra så länge vi får komma!Men skitont gör det!!!

Gunnel sa...

Ny apparat, lite mindre ont, tyckte jag.

Anders sa...

Även jag har genomgått mammografi underligt nog(?). Jag hade ont i vänster bröstmuskel och gick till dispensären där en stafettläkare (han hette Boman och var normalt handkirurg i Örebro) skrev ut en remiss till mammografin.

På mammografin hittade man inget utom att man inte ville att jag skulle amma på grund av ett överskott av pilsner i bröstkörtlarna. Nej, jag skojar, man hittade inget fel och så småningom gick smärtan över. Tror att sköterskorna tyckte att det var skojigt att klämma på en gubbe också någon gång.

Gunnel sa...

Har verkligen en karl något att lägga i pressen?

Anders sa...

Handkirurgen tyckte i alla fall det, och muskeln var faktiskt rätt svullen. Sköterskorna verkade vara nöjda med sitt jobb. Huruvida karlar har något att lägga i pressen överlåter jag annars till dig och ditt omdöme.

Systern sa...

Mitt omdöme sviker mig, tyvärr. Men du har varit en modig man som tagit del av den kvinnliga verkligheten. Sådana upplevelser gör att man mognar och blir vidsynt.