måndag 22 november 2010

Makalös musik

Bloggerskan och hennes man har denna vecka helt makalöst lyckats ladda hem Spotify. Nu kan jag förstå att alla inte är så imponerade över den bedriften, men kom då ihåg att vi 70-plussare inte kan så mycket om modern teknik. Betänk att vi är födda på vevgrammofonens, stenkakornas och Anders Börjes tid. Vi är förkrigsfossiler, i vars barndomshem endast fanns en radio som vid enstaka tilfällen spelade "Gamla Nordsjön" och "Alte Kameraden." Vår hunger efter lättsam och modern musik är nog svår att förstå för den som lever med dagens utbud.

Med Spotify kan jag lyssna på favoritmusik i mängd under den tid jag tillbringar vid datorn. Gamle Glen Campbell, vars skivor jag köpte på 80-talet, M Buble, m fl och naturligtvis även Lars-Christers och Mozart och all denna musikskatt är alldeles gratis.
-
Och just nu sjunger Martin Stenmarck "Everybody¨s changing" och det låter fint.
-
Hej!

4 kommentarer:

Yvonne sa...

Grattis!!
Visst är det underbart detta med Spotify!!

Lennart sa...

Int jär du sä gammal, jag vet inte ens vad Spotify är?

Gunnel sa...

Spotify är toppen men det är för lite med 20 timmar i månaden.
Lennart: Brodern vet och kan skicka adressen.

Peter sa...

Det roligaste är att förutsättningslöst söka på en låt du gillar och se hur många olika versioner av densamma du kan hitta. Sökte på klassikern "highway to hell" och har hört den i både jazz, techno, ballad, falsksång, country m.m.