torsdag 25 november 2010

Fixar tänderna

Idag var det dags för tandhygienisten. Hon pratar om att hon inte tycker om julgardiner och pynt och jag nickar instämmande och gurglar på det sätt man gör, när man har tandläkarting i munnen.
-
Att jobba på en tandklinik måste innebära att man tittar i folks munnar hela dagarna. Det kan inte vara alltför lustigt, tänker jag där jag ligger i min stol. Där finns de som kommer med snus och gammal mat mellan tänderna. För att inte tala om patienters andedräkter, som inte alltid luktar mumma.

Jag hann inte tänka så länge innan det hela var klappat och klart och kostade 695 kronor och det är faktiskt ganska billigt.
-
Ha det!

8 kommentarer:

Yvonne sa...

Det är verkligen märkligt detta.Nu ska man gå till Hygienisten först.
Som du kanske vet så är min yngsta dotter just det.Lite råd och dåd blir det nog emellanåt.Lång utbildning har dom också,så dom måste ju kunna en hel del.

Lennart sa...

Jag tror att det var mest synd om patienten som låg och tänkte på vad tandvårdarna får uppleva. Det var nog för att inte tänka på smärtan som kunde uppstå.
Annars finns det landstingpersonal som får titta i värre öppningar som man inte kan prata med och dom tycker jag synd om!

Gunnel sa...

Yvonne: Jag vet att yngsta dottern din jobbar på en tandklinik. Då vet hon hur vi ser ut i gapet.

Lennart: Det var väldigt smärtfritt idag. Skulle jag drabbas av problem i värre öppningar lovar jag härmed att inte blogga om saken.

Lennart sa...

Det kan inte hjälpas,men i all ödmjukhet kan jag rekommendera sidan 358 på text-tv.

Gunnel sa...

Väl bekomme. Det var på tiden. Det är så jobbigt att vara bäst.

Gunnel sa...

Men varför står det 24 på Skellefteå och 23 på Luleå? Feltryck?

Lennart sa...

Såg just ett inslag på tv4 Luleå. Dom plogade upp banor på havträsket med en stor 4-hjulsdriven traktor på ett antal ton. Kommunen ville dock ej att folk skulle fara ut på isen eftersom den bara var ett par centimeter tjock.
Det låter ju som att Luleborna är tyngre än en traktor, eller kan det bero på att dom hänger med huvudet efter gårdagen?

Gunnel sa...

Käre broder!
Våra huvuden är inte tyngre än ditt har varit under de 23 omgångar som Skellefteå legat efter. Våra huvuden är högburna av den stolthet vi känner över Luleås fina start och kommer också att vara det i fortsättningen.
Vi äkta fans är stolta i både med- och motgång.