söndag 21 november 2010

Skönsång

Min äkta hälft och jag har varit till kyrkan idag och lyssnat till Old Town Gospel som gav en njutbar konsert under cirka en timme.
-
Det kändes lämpligt med kyrkan idag, eftersom en nära anhörig lämnat jordelivet, men vi hade köpt biljetter till gospelsången långt tidigare och det hade vi gjort med anledning av att Old Town Gospel fått en ny medlem, som samtidigt är vårt barnbarn Amanda.

När vi går till kyrkan är det oftast till bröllop eller begravning. Kyrkor är vackra byggnader, lugna och fridsamma och att lyssna till vacker musik i den omgivningen är rogivande. Jag kanske hädar, men jag skulle mycket oftare besöka en kyrka om jag slapp en långdragen predikan som bara gör att träbänkarna känns ännu hårdare. Antagligen är dessa bänkar obekväma för att man inte ska somna under gudstjänsten.
-
Men den här kvällen var fin och vi är nöjda med vårt kyrkobesök.
-
Trevlig kväll!


5 kommentarer:

Anders sa...

Vi, hustrun och jag, har senast besökt Arjeplogs kyrka, inte för att bevista gudstjänsten utan för att höra på klassisk musik. Så här i efterhand ber vi att få tacka våra släktingar i Arjeplog för gästfriheten. Innan dess kan jag bara erinra mig ett religiöst tempel vi besökt, Haga Sofia i Istanbul.

Gunnel sa...

Du glömde Bureå kyrka vid mitt bröllop och Malå kyrka vid några sorgliga tillfällen.

Peterskyrkan i Rom har jag sett. Haga Sofia skulle jag gärna se. När man är turist behöver man ju aldrig lyssna på predikningar.

Yvonne sa...

Det är underbart att lyssna på musik i kyrkan.Senaste tillfället för mig var i Ljusets kapell på Allhelgonadagen!

Lennart sa...

Var i Luleå domkyrka på dop i lördags. Fantastisk lokal med en duktig kantor. Dock är det besvärligt att hitta en parkering och det är dessutom dyrt att parkera. Det är faktiskt gratis utanför kyrkan i Malå.

Gunnel sa...

Vi var också i Domkyrkan, men det blev då söndag och du har rätt i att det är svårt med parkeringaplatser just där. Kyrkan väntar sig inte så mycket folk.