måndag 29 november 2010

Gosse med problem

En sista titt i "Förtroliga vrån", ur Fickjournalen från 50-talet. Här är det en ung man som har problem som "Lena" enkelt löser.
-
Svar till BN
Det var omdömeslöst av de båda tandsköterskorna att diskutera ert utseende och påstå att ni såg rolig ut. Ni tycker att det är tjatigt att ständigt bjuda upp samma flickor på dans. Främmande flickor ser avvisande ut. Många säger att ni dansar bäst och ändå är det ingen som bjuder upp er på damernas.
----
Om jag vore som er skulle jag se till att skaffa mig mera manliga hobbies, ty om det kommer ut i trakten att ni tycker om att sy och brodera, blir det inte roligt. Däremot behöver ni inte skämmas för att ni lagar mat, de flesta mästerkockar är män. Män som är tystlåtna och gripna av sitt arbete fascinerar ofta kvinnor. Försök att bli oåtkomlig. Sluta upp med att kasta hundblickar på flickorna och strunta i dansbanan ett tag framöver.


Stackars vi unga på 50-talet som hade Lena som rådgivare och stackars de unga idag som har Malena som rådgivare.
-

Så var det slut!

8 kommentarer:

Lennart sa...

I dag har jag varit till Lycksele med kläder till svärfar. Han fick lite hjärtbesvär och fick åka ambulans dit i Lördags.
På vägen dit passerar man Kristineberg. Jag kommer då alltid att tänka på körkorten som erövrats där. Det finns 3 korsningar och en uppförs, alt nedförsbacke. Kan inte förstå vad inpektören hade för tester. Start i backe, sväng vänster, sväng höger och glöm ej blinkers. Jag är kaxig för jag har tagit lasbilskort i Södertälje!

Gunnel sa...

Stackars svärfar! Hoppas han repar sig.
När det gäller Kristineberg var det en sjudande metropol på min tid, men fortfarande fanns bara en backe. Men för en chaufför av min kaliber räcker det med att kunna svänga till vänster eller höger.
Att du tagit lastbilskort i Södertälje är någonting som starkt imponerar på mig.

Ung med pung.. sa...

Malena?..Vem är det. Visste du inte att de unga numer lyssnar på "typ" Jidhe asså./peace

Den gamla sa...

Nej, jag hade ingen aning asså.

Lennart sa...

Jag vet inte om du sett Hellenius hörna där han gör en parodi på reklamen om dagarna?
Vissa dagarna är det lungt på bloggen. Inte ens Peter kommenterar dagarna då laget förnedras i konsumhallen. Vissa dagar är tyngre än de andra dagarna.

Gunnel sa...

Tycker också att det varit väldigt lugnt på dagarna. Inga kommentarer alls om alla dagarna då våra hjältar legat etta alla dagarna.

Hellenius är en av rikets roligaste. Jag verkligen gillar programmet.

Lennart sa...

Har just fått skratta åt ett meddelande från trafikredaktionen. Ingen häruppe skulle hitta hem om man följde deras ortsnamn. Nu gällde det Kiruna och tollouvara eller något liknande.
Det bästa hittills är dock väster om Arjeplog,
Sädva-lu-supen. Det lät som rattfylla men var visst snöhinder!

Annica sa...

Stackars den unge mannen BN. Undrar om han någonsin hämtade sig. Manliga hobbies? Visste inte Lena att t o m gamle kungen Gustaf V gillade att brodera?