måndag 15 november 2010

Rätt person sökes

Mona Sahlins avgång som partiledare har fått 20 sidor i Aftonbladet, långt fler än kungen fick förra veckan. Man undrar vad som ska ske med partiet, men mest av allt spekulerar man i vem som ska bli partiledare.
-
Det krävs mycket av en sådan person. Hon eller han bör ha Kronprinsessan Victorias sociala kompetens, Thomas Bodströms charm, Reinfeldts pondus och Gudrun Schymans skicklighet som talare. Dessutom skall personen vara en ung nytänkare, folklig och viktigast av allt, socialdemokrat.
-
Vem har alla dessa kvalifikationer? Förmodligen ingen alls, men vad som behövs är en politikens Charlotte Kalla, en som förutom charm och folklighet är politiskt intresserad och har ett fläckfritt förflutet.
-
Vem varför vill någon ha jobbet? Man tjänar fem gånger så mycket om man blir VD i Posten och får vara mycket mera anonym.
-
Tack för mig!

6 kommentarer:

Annica sa...

Det är svårt att förstå att någon alls vill ha dessa utsatta jobb. Även om lönen ofta är skaplig så kostar det på att alltid vara i blickpunkten.

Yvonne sa...

Fy vilket elände!Men jag förstår henne.Lätt blir det inte.Jytte är ju jätteduktig,men hon är nog för "grön" än.Och Bodström vill inte.

Peter sa...

Tufft jobb. Oavsett hur man gör blir man alltid jänförd med hur det var förr, vilket inte är helt rättvist, med tanke på riksdagens sammansättning tidigare. Det är förmodligen slut med så mycket som 40% av väljarkåren. Det handlar nog om att lära sig acceptera att 30% av väljarkåren är en rätt bra siffra.

Gunnel sa...

Vem det än blir så kommer många att tycka att det är fel. Vi borde ha en Gro Harlem-Bruntland eller en Jens Stoltenberg. Litet problem bara att de inte från Sverige.

Anders sa...

Man får ju vara tacksam för att Maud Olofsson och Jan Björklund inte är aktuella. Vi får nog ta och damma av godsägare Persson.

Gunnel sa...

Tycker att socialdemokratiska partiet haft lite otur med sina ledare. Jag har bara gillat Ingvar Karlsson och han är väl för gammal vid det här laget. Å andra sidan har inte andra partier haft så tur heller med sina ledare.
Heckcher, Lundgren, Leijonborg var väl inte så lyckade. Men Reinfeldt och Borg har lyckats charma många.