tisdag 2 november 2010

En tråkig historia

Jag läser i en fem år gammal veckotidning att amerikanska forskare håller på att utveckla en apparat, som varnar när man blir tråkig eller irriterande. En pytteliten kamera, som man sätter på glasögonbågen registrerar samtalspartnerns ansiktsuttyck och det sänds vidare till en handdator.
-
När omgivningen tröttnar eller blir irriterad på ens pladder, varnas man genom ett pip. Då vet man att nu är det ingen som lyssnar längre. "Var tyst, människa, du är sååååå tråkig", betyder pipet.


Tanken med tekniken är bl a att lärare skall kunna kolla om eleverna är alerta och hänger med i undervisningen.
-
Än har inte tråkmånsdatorn kommit och lär väl aldrig komma i bruk. Men visst vore det intressant om vissa offentliga talare fick bära tråkvarnare som t ex prästen under sin predikan eller talaren som älskar sin egen röst.
-
Vi behöver nog ändå inte apparaten. Världen ska inte bestå av bara roliga och trevliga människor. Vi behöver även pessimisterna, surkartarna och tråkmånsarna.
-
Lev väl!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner en person som borde ha en dator på glasögonen som varnade.

Lennart sa...

En glad historia! Ser i norran att Victoria ska besöka Hertsöskolans idrottsförening. I sällskap har hon sin man.
Eftersom bloggerskan skriver så mycket om Hertsön så förmodar jag att hon är med i denna förening och får stå med röda rosor i välkomstkommitten. Krama inte Daniel för hårt, då han enligt kvällstidningarna är opererad och lite svag.
Paret hade visst önskat sej fjällvandring och renskiljning. Med tanke på att det är i början av november så har de nog missat någon geografilektion. Gunnel! ta med varma kläder till flaggan då det ska viftas!

Gunnel sa...

Lennart: Lyckan är fullständig och kameran laddad. Många bilder blir det att lägga ut på bloggen. Jag ska väl inte misslyckas med fotograferandet den här gången också.

Yvonne sa...

Haha,hoppas du håller ditt löfte!

Annica sa...

Gunnel, nu måste du förse dig med vassa armbågar (precis som proffsen) så du får bra bilder. Det kommer att bli trångt kring paret.

Gunnel sa...

Jag har en känsla av att fotograferandet kommer att misslyckas. Det är inte helt ovanligt när jag ska plåta kungligheter och dessutom saknar jag armbågar.

Anders sa...

Får inte knugen följa med? Finns det inga strippklubbar i Luleå som kan locka? I såna fall kan väl ni erfarna kvinnor offra er för den goda sakens skull.

Gunnel sa...

Du stavade kung fel Anders, men tangenterna gör ju inte alltid som man vill, så jag förstår.

Annica sa...

Men hur gör du när du ska böja armarna? Det måste ju vara jättesvårt utan armbågar, ju? Vassa eller ej.