torsdag 18 november 2010

Kring köksbordet

I går eftermiddag satt Grannfrun, Elsy och jag i mitt kök och pratade om ditt och datt. "Det är såna här tillfällen med prat runt ett köksbord, som du ska ta upp i din blogg", sa Grannfrun.
-
Jag tror att hon skulle ångra sina ord om jag gjorde verklighet av hennes förslag.
-
Ingen vill läsa om våra knarrande knän, sjukdomsskräck, sömnlöshet och vår rädsla att hamna på Hertsögården.
-
Inte heller kan jag skriva om vad vi sa om våra karlar. De är känsliga personer som behöver mycket beröm och det kanske vi glömde bort igår.
-
Återstår samtalet kring katten och kungen. Det har jag svårt för att återge eftersom vi hade så mycket att säga. Men katten fick mycket beröm för sin klokhet och intelligens.

Nej, kvinnors prat runt ett fikabord ska stanna där, det är bäst både för de inblandade själva och för omgivningen.
-
Trevlig torsdag.

5 kommentarer:

Annica sa...

Sådana samtal bör alltid ske "sub rosa".

Anders sa...

Posten igen: Visste du att Postmuseums årsbudget på 20 miljoner (ca 2 ggr VD:ns lön) ska reduceras med 25%? Museet har "för mycket filatelistisk verksamhet och för omfattande bibliotek". Museet ska i stället bli nån sorts internt konferenscenter.

He ha förvorte sä alldeles.

Gunnel sa...

"Sub rosa" var ett nytt ord för mig.

Skandalerna avlöser varann. Här är folk uppretade över att man höjer landstingsskatten och sen förser sig våra 4 landstingsråd med rejäla löneökningar.

Anders sa...

Postmuseums samlingar sträcker sig bakåt till 1600-talet. 2010-10-05 sa Reinfeldt i regeringsdeklarationen: "Vi skall vårda och värna om våra arkiv, bibliotek och museer."

Man hurves.

Gunnel sa...

Löften kunna alltför lätt svikas.

Våå ska vä djära?