tisdag 30 november 2010

Vacker sång

För en gångs skulle är jag helt enig med NSD:s recensent. Hon, för det var en hon, tyckte att årets julkonsert med trion med förnamn på S var av hög klass och att gästartisten Måns Zelmerlöv var en utmärkt entertainer. Sanna N och Sonja A sjöng "The prayer", i så vacker stämsång att håren på armarna reste sig och har knappt lagt sig än.
Konserten fick dålig kritik i kvällstidningarna, där det nästan alltid är samma personer som skriver och har åsikter om all slags musik. Alla dessa recensenter älskar Håkan Hellström, Bruce Springsteen och Ulf Lundell. Dessa herrar får alltid bra betyg. De må ha fina shower men åtmintone Håkan Hellström sjunger så falskt att till och med jag hör det. Men antagligen är musikkritikerna både hörselskadade och tondöva av alltför många konserter med alltför höga decibel.
-
Hur ska jag nu kunna avsluta det här. Jag gillar ju Bruce Springsteen och har ett antal LP med honom. Det är väl bara så att ibland har recensenter alldeles rätt.
-
Tack för mig!
-


6 kommentarer:

Yvonne sa...

Visst var det vackert när Sonja och Sanna sjöng?Och Sonja Aldens Pie Jesu,wow!
Så bra att vi vet hur det ska låta,eller hur?Jag gillar också Bruce och faktiskt Lundell också!

Anders sa...

Även sanningsvittnet Västerbottens Folkblad skrev snällt om den här föreställningen. 4 * av 5. Ulf Lundell f ö, är det någon som ö h t förstår vad han sjunger om?

Annica sa...

De Tre Essen är ju fantastiska sångerskor. De kan inte vara dåliga. Recensenterna måste ha varit på tvärsan - kanske hade samtliga bråkat med partnern innan de traskade till jobbet.

(Håkan Hellström är f ö en katastrof.)

Peter sa...

Nämen Annica, Håkan är ju en riktig underhållare med en personlig stil, Lundell sjunger som om han ständigt var något påstruken.

Gunnel sa...

Yvonne: Pie Jesu, fantastiskt, vilken sopran.
Anders: Ulf Lundell sluddrar, vad det nu kan bero på.
Annica och Peter: Här står jag på Annicas sida. Visserligen Peter har du rätt i att han har en personlig stil, men det personliga består ju bara i att han sjunger falskt.

Peter sa...

Håkan sjunger inte falskt. Undrar förresten varför Lennart inte kommenterar kvällens utklassning i skaikhallen? Han kanske letar efter fjärrkontrollen fortfarande sen förra omgången?