lördag 27 november 2010

En dag i november

Bureå 26 november kl 13.00.


Luleå 26 november kl 16.00.
-
En mil innan Bureå mötte vi den stora snöstormen. Stackars svägerskans infart fanns inte längre, den var totalt igenblåst. Efter en kort visit i Bureå återvände vi hem och bild nr två är tagen utanför Kvantum och visar att häruppe har vi nästan ingen snö, bara kyla.
------------
Svägerskan berättade om någon bekant som skulle bjuda på tårta, eftersom ortens hockeylag hamnat högst upp i Elitserien. Det är naturligtvis stort för ett lag som inte har någon vana att vara i den positionen.

I dagens DN skriver Luleås kommunalråd om hur Socialdemokraterna ska lösa sina problem. Politikerna ska inte sitta i slutna rum, utan ut i verkligheten och lyssna på medborgarna. Själv tar han en promenad längs Storgatan varje dag och pratar och hejar på folk. När många tittar bort i stället för att hälsa, vet han att han inte är så populär. En alldeles egen opinionsundersökning, kallar han det. Bravo Kalle Petersen, du är den bäste av din sort.
-
Denna dag måste vi skaffa nya lampor till alla slingor som slocknat under året.
-
Ha en trevlig lördag!


8 kommentarer:

Lennart sa...

Jag blir lite orolig när ditt närminne börjar svika. Det brukar ju finnas kvar även om man kommit upp en bit i ålder. Förra året är ju inte så långt borta.
Annars håller jag med dej om Petersen, det verkar vara en hyvens kille.
Och du som bor i stan, köp nya slingor istället för lampor så slipper du bryta ihop.

Yvonne sa...

Det verkar som ni har en förmåga att ofta pricka in dåligt väder när ni åker till Västerbotten.Här är det då på tok för kallt!!!

Gunnel sa...

Mitt närminne är perfekt Lennart. Jag minns så väl vilka som ledde serien under de 20 första omgångarna i höst. Men vi lydde ditt råd och köpte nya slingor.

Snökaoset runt Bureå har värre än vad som syns på bilden, Yvonne. Men om du dubbelklickar på bilden, så den blir större så får du en bättre uppfattning.

Annica sa...

Vackra bilder, men på olika sätt. Man får välja - snöstorm eller kyla. Och ibland blir det båda.

Det är med ljusslingor som med adventsstakar, det händer ofta något mystiskt och oförklarigt med dem från januari till december (i år november). De fungerar när man ställer undan dem... men icke när de ska användas igen.

Detta är en av livets stora gåtor. Liksom att kläderna ibland krymper i en alldeles torr och varm garderob...

Gunnel sa...

Fast kläderna krymper behåller man dem i tron att man själv ska krympa även på bredden.

Så vill jag i all min ödmjukhet påpeka att sidan 358 i text-tv är sevärd.

AIK sa...

Min fjärrkontroll har gått sönder! Jag minns inte vad sidan 358 innehöll. Kan det ha varit tvättmedelsreklam?

Peter sa...

Vill man som skaik anhängare fira serieledningar med tårta bör man vara beredd på hetsätnng då serieledningarna riskerar att försvinna fortare än man hittat tårtspaden.
S. 358 innehåller en lista med lag som har en sak gemensamt. De ligger alla placerade nedanför laget somlligger överst och vars namn jag i all ödmjukhet inte tänker nämna.

Gunnel sa...

För säkerhets skulle äter jag tårtan redan idag. I morgon är en annan dag och då kanske min fjärrkontroll har gått sönder.