söndag 14 november 2010

Far är rar

Far är rar och idag ska han få en slips. Åtminstone lär det vara den vanligaste presenten till pappa.
-
Enligt Aftonbladet köps det flera presenter till Mors Dag än vad det görs till Fars Dag och ingen vet riktigt varför. Kanske är det svårare att köpa present till en man eller också tycker man att mamma gjorde den verkligt stora prestationen när man föddes.


Jag tycker att presenter är helt onödiga. Det är tanken och omtanken som räknas. Ett kort, ett telefonsamtal eller ett besök räcker mer än väl. Papporna och mammorna kan vara många i en familj med flera generationer och då blir det bara dyrt och jobbigt.
-
Själv ska jag bjuda maken och fadern till våra barn på middag ute på stan någonstans. Det kan han vara värd en dag som denna.
-
Trevlig söndag!

9 kommentarer:

Hustrun sa...

Här kommenterar jag mig själv. Middagen ute på stan skulle ätas senast kl 16.00 eftersom Karjala cup startade 17.25. Efter ett tag upptäckte fadern att 17.25 var finsk tid och matchen började i själva verket 16.25. Snabbt till stan, hastäta och hem igen för att hinna se matchen. Det gick och han är nöjd vilket är precis som det ska vara eftersom det är hans dag.

Anders sa...

Sommartid, vintertid, normaltid och finsk tid. Det är mycket att hålla reda på nu för tiden. Man vaal orivä!

Anders sa...

Sverige-Finland: 1-4. Der är ju lite tråkigt när man byter ut duktiga spelare och sätter in folk från Solna och Luleå i stället. Då går det ju som det går.

Gunnel: Visste du att nya VD:n för Posten Norden, Lars Idermark, har en månadslön på 900.000 kr förutom alla andra styrelseuppdrag? Vad kan man säga? Höj portot!

Gunnel sa...

En Lulespelare fanns i det vinnande finska laget, min dyre ödmjuke bror.

Visste inte ens vad VD:n för Posten hette, men jag missunnar honom inte den höga lönen. Jo, förresten, det gör jag!!

Anders sa...

Lite skämmigt är det ju, men en av de finska spelarna spelar i AIK.

Gunnel sa...

Skellefte-finnen var bänkad, säger Nisse, så du behöver inte skämmas.

Annica sa...

Vilka läckra slipsar på bilden! Får far en sådan ska han bara vara glad.

Undrar förresten hur kungen uppvaktades på Fars Dag... Slips med pinuppa?

Lennart sa...

Kommer just in från en timmes promenad. Vill meddela alla glada 60+ på den här bloggen att det nu finns fantastiska promenadskor för panchosar. De heter icebug och finns på adnature.com. Vi har köpt varsitt par och nu kan man gå obehindrat på blankis. Sulan är nämligen dubbad. Vi har köpt svarta men det finns gula för stadsbor som vill vara lite finare. Skorna är verkligen bra och kan rekommenderas till gamla som riskerar lårbenshalsen vid promenader i stadens omgivningar!

Gunnel sa...

Undrar om det inte är ganska kyligt i slottsgemaken, Annica. Det borde inte firas alls.

Skorna verkade jättebra. Dyra, men det kan det vara värt om man håller sig på benen. 60-plussare behöver dubb.