torsdag 2 december 2010

Prövning i provhytt

Jag har skrivit det förr i bloggen och jag skriver det igen. Det finns stunder i mitt liv när jag önskar att jag vore man. Det är de dagar när jag får för mig att jag måste köpa något klädesplagg. En sådan dag inföll i går, då jag försökte hitta något snyggt till min gamla lekamen.

Tänk att få vara man och bara gå in på Dressman och plocka tre skjortor till priset av två, där redan slips i matchande färg medföljer. Skjortorna är generösa i vidd och det är tillåtet att ha mage i stället för midja. Män behöver aldrig ha klädproblem, de är alltid lika snygga i sina kroppsvänliga nyinköpta kläder.
-
Efter att jag svettats i en och annan provhytt, gav jag upp och uppvärderade mina gamla kläder. De får duga ännu ett tag och förresten så blir det ju rea i januari, så varför ska man köpa nu.
-
God eftermiddag!

6 kommentarer:

Lennart sa...

Typiskt fruntimmer att använda provhytter. Det är fruktansvärt jobbigt att stå utanför och sedan på några sekunder bedöma resultatet. Säger alltid att det passar perfekt men det är fel svar. Det är inte alls lätt att vara man och köpa kläder heller. Jag har bara tagit reda på min storlek och köper rakt över disk utan provhytter och krusiduller. Till den som undrar så fungerar min fjärrkontroll igen.

Peter sa...

Då ser vi fram emot att du flitigt använder den och inte kastar ut den genom fönstret. (Fjärrkontrollen alltså. Varför i hela friden har ni förresten exporterat denna polarkyla hit till södern? -19 på morgonen kändes lite kallt.

Lennart sa...

Här har det bara varit -6 grader idag. Vi har ju lyckats exportera både snö oc kyla söderut.
Trots detta var det en trafikolycka på Arvidsjaursvägen vid Rocknäs. Man undrar ju om damen på trafikinformationen jobbar med dansbandskampen mellan inslagen. På skylten står det Roknäs.

Anders sa...

-4 i hocheyMekka. -1045:- hos tandläkaren.

Annica sa...

Instämmer med bloggerskan! Klädköp och provhytter är bland det tristaste man kan tänka sig. Måste vara uppfunna av "han därnere".
Jag hörde också om olyckan i Rocknäs. För ett tag sedan hade det hänt något i Kårpi-låm-båålå.

Gunnel sa...

Lennart: Du behöver ingen provhytt och det är ju därför som det är så bra att vara karl. Kläderna är rymliga. Nisse gillar inte heller att stå utanför provhytten. Vi har det inte lätt Anita och jag.
Peter: Stackars människor! 19 minusgrader i Stockholm är som minus 38 häruppe.
Anders: -4 i Luleå och grattis till en billig tandläkare.
Annica: Vår inställning till klädaffärer och provhytter är exakt detsamma. Uppfunnet av den lede himself för att plåga oss stackare