måndag 25 oktober 2010

Utlåst och vinglig

Mannen som alltför ofta kom och lånade vår stege utan lov och aldrig lämnade tillbaka den, fick en åthutning av min karl för sitt fula beteende. Det hjälpte och han har helt ändrat stil.
-
I förrgår kom han och ringde på dörren, bugade och bad så mycket om ursäkt och undrade om han inte kunde få låna stegen, eftersom han låst ut sig ännu en gång och nu var det hundens fel.


Efter att min äkte påpekat det olämpliga med att ständigt glömma nyckeln, fick den unge mannen låna stegen och klättra upp på sin balkong på andra våningen. Men nu har vi fått ett moraliskt problem. Mannen var rund under fötterna och ganska onykter. Om vi lånar en stege till en person som har balansproblem, och denne person faller till marken...........
-
är det då vårat fel?
-
Undrar och hälsar bloggerskan.

6 kommentarer:

Yvonne sa...

Vad håller han på med?Man kan ju undra!

Peter sa...

Skulle säga att det förmodligen är statens fel eftersom de tillhandahåller alkoholhaltiga drycker via systemet, och förmodligen täcker inte skatteintäkterna från mannens inköp statens utgifter för eventuell sjukvård.

Kan han förresten inte bara lämna en reservnyckel hos er så slipper han klättra?

Yvonne sa...

Vilken utmärkt ide´med reservnyckel,Peter.Men han verkar ju bli lite väl familjär ändå!!

Annica sa...

Sicken typ! Han är minsann ingen "nyckelperson". Föreslå honom att gömma en nyckel någonstans utomhus. Kanske hos er? Men då glömmer han väl var han gömt den.

Anders sa...

Peter: All sprit som dricks i Norrbotten är inte beskattad, om man säger så...

1980 bodde Nahide och jag granne med en liknande herre som brukade låsa ut sig. Han var grymt imponerad av att jag med hjälp av två små mejslar kunde öppna hans usla dörrlås. Ibland tror jag att han låste ut sig med vilja för att han skulle få prata några ord med någon...

Gunnel sa...

Tycker som Yvonne att det skulle bli för familjärt att ta hand om hans reservnyckel. Förresten så har han nog ingen.

Kanske vi borde ge den unge mannen några mejslar istället för stege. Vet inte hur avancerade lås Luleåbos lägenheter har.