måndag 18 oktober 2010

Kloka råd från Lena

Även denna vecka har jag läst "Förtroliga vrån" i Fickjournalen från 1957. Här ger Lena råd till "Undrande lappländska."
-
"Nej, inte ska ni ta första steget och kyssa er pojkvän på kinden! Även om ni umgåtts i 6 veckor. Ni tror att han är blyg. Antagligen! Men han skulle bli chockerad och lämna er, ifall ni anföll honom. Ni kan betala er egen biobiljett men ni ska inte bjuda honom på bio. Har ni aldrig hört talas om manlig stolthet? Ska ni göra er så billig, att ni bjuder honom? Ni skulle såra honom.
Han tjänar ju bra och vill antagligen bjuda er."
-
Det var inte jag som var den "undrande lappländskan." Jag skulle nog utan att rodna anfallit och kysst min pojkvän på kinden redan första veckan. Men visst var det en väldigt hög moral i Lenas råd. Det är något helt annat än dagens Malena.
-
Godafton!

4 kommentarer:

Yvonne sa...

Hoppsan!JA,nog är det annat än idag nog1957--det är faktiskt 53 år sedan,men ändå?Jättekul att läsa!

Annica sa...

Den där Lena verkar ha varit en riktigt sipp och tråkig dam. Och småelak. Jag är säker på att hon själv hade otur i kärlek och missunnade alla andra att vara glada och lyckliga.

Lennart sa...

Härkommer en uppmaning från mej, titta på TV 4
nu på morgonen. I ett inslag från Hertsökyrkan får man se bloggerskans man , men var är hon själv. I inslaget äter man en grön soppa som ser mindre aptitlig ut. Inslaget handlar visst om integration på Hertsön!

Gunnel sa...

Bloggerskan var inte bjuden. Jag såg också inslaget och imponerades över makens snygga bordsskick. Soppan var super enl. Nisse och bestod av selleri, purjolök, räkor och cheddarost. Jag tyckte att soppan såg lite giftig ut.