måndag 11 oktober 2010

Förtroliga vrån

Ett råd till en ung flicka som skrivit till "Förtroliga vrån" i Fickjournalen 1957.
Flickans eget brev är inte publicerat, men här är svaret som kommer från "Kloka Lena."
-
Kära Bittan
Pojken är inte det minsta förtjust i er, utan vill bara ha er som leksak för sina lustar. Ni kommer att råka illa ut och åldern har ni inte inne för att kunna bära något som helst ansvar, då det gäller barn. Ni är en skolflicka och ingen vuxen kvinna. Efter en titt på ert foto, skulle jag vilja säga: Klipp håret! Med den kraftiga luggen ser ni ovårdad ut. Tröjan är för hög. Ni ser ut att vara halslös. För övrigt har ni trevliga glasögon! De ser pikanta ut!

Hur gick det för Bittan som så grymt blev avsnoppad? Och hur skulle det låta om Malena gav råd till samma undrande flicka idag?
-
Hej och Hå!

5 kommentarer:

Yvonne sa...

Det var ord och inga visor det!!Herreje!

Gunnel sa...

Ja minsann och ett högtidligt språk.

Skulle verkligen vara intressant att se vilket råd den arma flickan skulle få idag. Var finns Malena?

Malena sa...

Malena gratulerar till att du har så många läsare. I övrigt ber vi att få hänvisa till den lille Olle som när han skulle använda ett ord "förmodligen" i en mening sade: "I går såg jag genom nyckelhålet min syster och pianoläraren ta av sig byxorna. FÖRMODLIGEN skulle de skita i pianot".

Gunnel sa...

Tack Malena för dina fina ord, tror dock inte att det var till stor tröst för stackars Bittan, vars enda fördel var de pikanta glasögonen.

Annica sa...

Kloka Lena verkar inte ha varit en särskilt klok kvinna, snarare elak och bitter. Efter det magsura svaret till stackars Bittan borde hon genast ha fått sparken. Arkivarbete i en mörk källare någonstans skulle varit passande. Och utan kolleger.