torsdag 7 oktober 2010

Heldag i Haparanda

Alla har väl något från IKEA därhemma. Hos mig finns Billy i både vitt och natur och den svarta Princip som jag så gärna vill bli av med.
-
Förr i tiden när jag var ung eller yngre var en resa till IKEA en höjdpunkt. Då var det 55 mil till närmaste varuhus och där fanns allt och bilen blev knökfull med grejer som vi absolut behövde.

I går åkte vi till IKEA. Numera ligger det bara tolv mil norrut och är inte fullt så spännande längre. Dessutom har jag de kartonger, fotoramar, tidningsställ och servetter jag behöver.
-
Efter att ha ätit de obligatoriska köttbullarna, vandrade vi runt hela varuhuset och kom därifrån med en plastlåda, en kudde, några batterier och en slickepott. Hela äventyret klarades av på två timmar och kostade 500 kronor.
Men aldrig att man sviker IKEA. Nästa år blir det nya besök.
-
Trevlig torsdag!


7 kommentarer:

Yvonne sa...

Jag gör nån tur då och då till IKEA i Happis!
Förra gången köpte jag två golvlampor(rispappers) och ett soffbord.+En hel del annat.Nog blir det mer än 500:- när jag far dit.Nu är det dags igen.Funderar på att åka nån av dom närmaste dagarna.Ljus av alla sorter vet jag att det blir.Passar på att hälsa på min svägerska på Seskarö då också.

Peter sa...

När Sirpa nämner IKEA får jag rysningar. Springa runt i timmar och bära tungt i denna trängsel är inte min likör.

Yvonne sa...

Ett tips Peter---Ta en vagn!!Och åk dit på en måndag!Lugnare då--åtminstone i Haparanda!

Gunnel sa...

Yvonne: Det brukar normalt handlas för mer pengar men den pryl vi var ute efter, fanns inte.
Peter: Man ska göra allt för sin kvinna, då blir hon glad och man kan bli bjuden på likör.

Peter sa...

Likör må vara ok, men hellre Whisky.

Annica sa...

En dag på IKEA är en trevlig dag. Har faktiskt hört att det finns vissa unika exemplar av det manliga släktet som gärna besöker varuhuset, men de flesta stönar vid blotta tanken.

Antar att bensinkostnaden tillkommer i äventyrets pris.

Gunnel sa...

Min äkte man gillar verkligen att strosa på IKEA och även andra affärer. Jag börjar ätnligen förstå vilken guldklimp han är. Undantaget är klädaffärer där han omedelbart börjar gäspa och sucka över att hustrun aldrig kan bestämma sig.