torsdag 14 oktober 2010

Stanna eller kom hem

Thomas Bodström, denne karismatiske man, skriver en blogg som jag läser och som inte enbart handlar om politik. Där har han berättat att han är en tankspridd man , som tankat sin dieselbil med bensin några gånger, vilket inte är så klokt. Han ger i bloggen intryck av att vara en oteknisk men sympatisk person.
-
I går beslutades att han inte får ledigt från Riksdagen för att spendera tid med familjen i USA. Detta på grund av att det blir så rörigt, och kanske många andra vill vara lediga, och det kan ju inte gå för sig.

Så bäste Thomas B. Familjen går alltid först, så stanna du hos dem i USA och strunta i riksdagsplatsen. Du klarar dig utan den, du skriver ju böcker och tjänar multum på ditt författarskap och jag kan tänka mig att köpa en av dina deckare för att öka försäljningen, förresten kan jag köpa fler och ge bort i julklapp.

Men å andra sidan Thomas B. behövs det en färgstark person som du bland de bleka pojkarna Österberg och Östros, så beslutar du dig för att återvända till Riksdagen så hälsar nog Mona dig med öppna armar. Tror jag!!
-
Allt för idag!

9 kommentarer:

Anders sa...

Jag har inte hängt med i detta så noga men A: Hade han inte lämnat in ansökan för sent? B: Hade han inte kunnat ansöka om vanligt tjänstledighet, barnledigheten var väl bara 25%?

Gunnel sa...

Du har säkert rätt Anders, men när man bloggar och inte riktigt har koll på läget, brukar jag blunda för fakta och gå på känsla.

Yvonne sa...

För en gångs skull håller jag inte med dig.Jag är full av beundran för honom,men nu tycker jag han har strulat till det.Han ska inte ha nån gräddfil.Kom hem eller skippa politiken!Han har haft tid tidigare att vara pappaledig.

Gunnel sa...

Klart vi ska tycka olika ibland. Om jag ska vara ärlig så har jag egentligen ingen åsikt alls i fallet Bodström, eftersom jag läst på för dåligt. Tycker dock att karln är sossarnas färgstarkaste och det är synd om man förlorar honom.

Annica sa...

På vilket sätt är Bodström färgstark? Jag har funderat över detta så t o m hjärncellerna blivit rynkiga, men kommer inte på det. Är det kostymerna, skjortorna, slipsarna? Och karismatisk? Inte i mina ögon.

Förresten så är det inte bara böckerna han tjänar pengar på. Advokatkneget ger honom också anledning att storskratta när han kollar kontoutdraget. Fick han inte på pälsen tidigare för att han "advokatat" när han borde suttit på sin riksdagsbänk och gjort rätt för den lönen? Karl´n må ju bestämma sig för vad han ska ägna sig åt.

Gunnel sa...

Det lär vara många riksdagsmän som har lönande extraknäck förutom sitt jobb i Riksdagshuset. Men eftersom de inte är så färgstarka som Bodström så är det ingen som klagar på det.

Ansträng inte hjärncellerna i onödan.
Jag tycker han är karismatisk, du behöver inte förstå varför.

Peter sa...

Jag tror bara att sossarna vill ha hem honom eftersom det varje år spelas en fotbollsmatch mellan vänstern och borgarna. Med Bodström i motståndarlaget har borgarna haft svårt att hävda sig på fotbollsplan.

Jag tror det är fler partier som behöver lite karismatiska ledare. Framförallt SD som mest verkar bestå av ett gäng trögtänkta småpojkar som antagligen inte har något annat glädjeämne i livet än att de nu får en bra lön och fri bostad i fyra år.

Lybtar sa...

I dag står det i GP att Mona vill att han gö en comeback.
Kan man göra det efter att ha varit frånvarande i typ en dag? Räknas det som comeback då?

I sådana fall gör jag comeback på jobbet varje måndag.

Gunnel sa...

Lybtar, klart att han gör comeback, men kanske inte så snabbt. Han är en rastlös man, har jag läst, som vill finnas i rampljuset.