torsdag 28 oktober 2010

Sämst i klassen

Den svarta bok, som jag skrev om i tisdags, innehåller recept till den mat vi lagade och min egen personliga betygsättning av rätterna. Den innehåller även anteckningar om hushållsekonomi. En middag med rödbetsbiff och med risgrynsvälling som efterrätt (?) kostade 0 kronor och 49 öre per person. Här slösades det inte!
-
Efter dessa fyra matlagningsveckor, följde två veckor då vi framtida husmödrar skulle lära oss sy. Ett rödrutigt och ett blårutigt tyg skulle bli till åtta hemsydda klänningar som skulle dekorera kreatörerna.

När det gällde syslöjd var jag sämst i klassen. Det är ingen överdrift, utan jag var verkligen sämst, jag var en katastrof. Allt som jag rörde vid blev snett och vint och krokigt och till slut gav även slöjdlärarinnan upp. Det hopsnörpade tygstycket kom aldrig att användas, kunde inte användas, men blev till slut till fina ränder i en trasmatta.
-
Hemma hos oss finns en symaskin. Den är inköpt på IKEA för länge sedan och står gömd och glömd i en garderob.
-
Ha det!

6 kommentarer:

Yvonne sa...

Det där tror jag då inte på.Att du skulle vara sämst!
Tänk att jag sydde alla vära kläder ,nästan,när barnen var små.Vi fick varsin symaskin av våra föräldrar,syrran och jag.Har sytt jättemycket.Nu blir det knappt att jag fållar upp ett par byxor.Men den är bra att ha,maskinen!!

Gunnel sa...

Ja, det är sant att jag var sämst. Det enda jag åstadkommit är gardinfållning och någon enstaka kudde. Om jag sätter mig vid en symaskin känner jag obehag och numera använder jag den aldrig.

Nahide sa...

Min Akilleshäl i skolan var också syslöjd - och gymnastik förstås - så jag är kanske välkommen till klubben.

Anders sa...

För min del var kemi mardrömsämnet i realskolan, jag fattade aldrig hur en enda formel fungerade. I gymnasiet var det "förvaltningsrätt", men det har ju senare förstått att ingen annan heller begriper.

Kommer du ihåg att du fållade upp gardinerna i min etta vid Kalixälven?

Gunnel sa...

Nahide, vi är definitivt med i samma klubb. Gymnastik var inte heller någon höjdare, men jag var inte allra sämst.

Anders, har jag fållat dina gardiner? Det bevisar verkligen att jag gör allt för dig.

Annica sa...

Syslöjden var inget problem - har sytt både kläder och annat. Men gymnastiken... usch! Den var en mardröm.