fredag 15 oktober 2010

I all ödmjukhet

"Det har sakta gått utför för Luleå. Det är lite vemodigt att se hur klubben som var Elitseriens häftigaste, rockigaste och coolaste klubb för 15 år sedan, nu bara är en spillra."
(Skrivet i känd tidning innan seriestarten).
-
Enligt samma tidning skulle Luleå Hockey komma att hamna på 10:e plats i årets Elitserie. Nu är det mycket möjligt att det blir så, mycket kan hända under en lång period, men den här starten är banne mig både häftig och rockig. 25 poäng av 30 möjliga, det är bra!!!
-
Under ett antal kvällar i höst har jag sett gråhårsmannen komma hem, glad och sprättig, nästan euforisk över en lyckad kväll i Coop Arena. Inte ett ont ord om domarna har kommit över hans läppar, inget snack om otur, bara hyllningar till laget.
-
Vi är glada så länge det varar och vi hoppas att det varar länge. Men serien är lång och tidningen kan få rätt, innan året är slut är vi kanske bara en spillra.
-
Trevlig helg!

8 kommentarer:

Peter sa...

Skönt att se att även du min kära mor kan släppa lite på ödmjukheten. Är man bäst så är man! Att jobba här i 08-land i dessa tider är faktiskt inte så dumt. När tre av de fyra sämsta lagen är 08-lag så är det läge för att hänga serietabeller upp och ner m.m. för att i all ödmjukhet skoja med 08-lagsanhängarna. Tack vare att kusinerna från landet och timråiterna också lyckas så kanske det är läge att starta en superliga utan de dåliga storstadslagen?

Modern sa...

Peter, skönt att du fortfarande håller på den gamla hemortens lag. Men vad händer om någon av dina små döttrar i framtiden träffar någon liten Djurgårdare eller liknande? Eller om någon av dina döttrar blir damhockeyspelare i AIK och kräver sin fars totala engagemang i klubben.

Anders sa...

Gunnel: Hade du inte skrivit färdigt om mardrömmarna?

Lennart sa...

När jag läser bloggen kommer jag att tänka på en vacker dragspelsmelodi, nämligen drömmen om Elin!

Gunnel sa...

Lennart, hur går dina tankar egentligen? Är det min blogg eller hockeyn som går i valstakt?

Annica sa...

Hockey - ännu ett ämne där jag har noll koll. Men ändå, heja Luleå Hockey, just nu nynnar jag "Drömmar av silver, drömmar av guld" och "The winner takes it all". Och framför mina ögon dyker filmsekvenser upp: "Goldfinger - The man with the Midas´ touch" blir "The team with the..."

Å andra sidan finns det ju också en film som heter "The losers".

Gunnel sa...

Annica, du har inte noll koll. Jag har sett hur skickligt och kunnigt du rattat in text-tv på rätt ställe för att kolla in hockeyresultatet.
Elvislåten "Doin´the best I can tycker jag är en lämplig låt i idrottssammanhang.

Peter sa...

Självklart kommer jag att hålla tummarna för mina barn även om de skulle hamna i djurgården eller aik. det fina med att ha döttrar är att de aldrig kommer att spela mot Luleå Hockey och därmed spelar det inte så stor roll vilken klubb de tillhör. Olivia är fullt nöjd med Vendelsö IK, särskilt idag när hon gjort sina två första mål, varav ett avgjorde matchen mot Älvsjö, det andra målet mot Hammarby hjälpte tyvärr inte till seger. Olivia har i alla fall bestämt sig för att bli fotbollsprofs.