söndag 17 oktober 2010

Köpa nytt?

Nej, den blir det inte.
-
Hemma hos oss fungerar det på följande sätt. Jag får en idé i skallen, efter kort övertalning tycker den äkte likadant, men när jag väl fått honom entusiastisk för mitt påhitt, då börjar jag tveka.
-
Just nu är vi i min tveksamhetsfas. Jag såg en snygg soffa på Europamöbler och fick köplust. Mannen var inte svårövertalad utan vi drog från affär till affär och fann en lika snygg men billigare i Antnäs.
Då infinner sig den stora tveksamheten. Våra gamla soffor är ju inte så fula och inte så gamla heller. Trean är nersutten i ena hörnet, men tvåan är knappt använd. De soffor vi har räcker hela vår återstående levnad. Ska vi då skippa iväg fullt användbara möbler bara för lusten att köpa något nytt. Förresten, tänker jag i all min vilsenhet, är det inte bättre att köpa nya hyllor i stället för de där svarta åbäkena från 80-talet som fyller rummet.
-
Här står jag i all min velighet, med mina lyxproblem och hur det här kommer att sluta, det vet inte jag.
-
Trevlig söndag!

7 kommentarer:

Anders sa...

Närmast skickligt att hitta en sådan fin soffa för att illustrera bloggen. I vilken miljö kan man tänka sig att en sådan soffa passar?

Gunnel sa...

Den fina soffan i kärlekens färg passar bäst i mysrummet på Haga slott hos Daniel och Victoria.

Anders sa...

Tänka sig vad skattebetalarnas pengar används till! Verkar lite krångligt att bedriva kärlek i den soffan.

Gunnel sa...

De unga tu får väl bedriva kärlek i någon för ändamålet lämpligare soffa.

De viktiga är ju att de ger Sverige en arvinge.

Annica sa...

Från en välinformerad källa (sängförsäljaren) hörde jag att sköna, läckra, breda sängar levererades till Haga innan själva bröllopet. De är nog invigda vid det här laget. Några speciella soffor behövs därför inte.

Nahide sa...

Jag är också lite velig av mig men det brukar lösa sig. Efter att ha sett något jag gillar brukar jag starta en lång dialog med mig själv. "Behöver jag det verkligen? Kan inte min gamla klara sig ett år till? Kan jag hitta en billigare/bättre på nätet? Kommer den på rea må tro?". När dialogen är över och jag far till affären med bestämda steg då finns varan inte längre kvar. Problemet är därmed löst.

Gunnel sa...

Nahide: Vi tänker exakt likadant. Jag har just kommit till tanken på att den kanske kommer på rea eller om man kanske skulle kunna tänkas pruta. Dialogen pågår och hjärnan går på högvarv.