tisdag 29 juni 2010

Tältsemester


Någonstans i Norge.
-
När vi åker på semester numera, bor vi på hotell med alla faciliteter, äter lyxig frukost och ser till att vi har det bekvämt.
-
Annat var det på den tiden vi levde på en lön, hade små barn och en Saab med tvåtaktsmotor av årsmodell 1966, inköpt för 7.439 kronor och med 5 års månatliga avbetalningar.
-
Semestern var årets höjdpunkt. Vi lastade vår bil med tält och sovsäckar, fyllde bagage och övriga utrymmen med kläder och leksaker, gasolkök och pannor och satte pojkarna i baksätet där de fritt kunde röra sig bland prylarna. Ingen hade säkerhetsbälte för det var på den tiden då vi överlevde i alla fall.
-
Sist av allt satte sig modern i framsätet bredvid chauffören. Då hade hon för femte gången kollat att alla dörrar var låsta och att spisplattorna stod på noll. I famnen hade hon familjens transistorapparat som skulle underhålla under resan.


Så åkte vi några år genom Sverige och även Norge. Lagade mat utomhus och svor över blöta tält och blåsigt väder. Men så här i efterhand tycker jag nog att vi hade ganska kul och fick se rätt mycket av riket. Men mer om våra semesteräventyr en annan gång.
-
God eftermiddag!

5 kommentarer:

Peter sa...

Bäst är i alla fall att höra fadern för 50 11:e gången berätta om någon händelse på en obskyr campingplats någonstans i Sverige i (t.ex.Årjäng eller var det nu var då vi såg fotbollsvm tillsammans med ett gäng tyskar följt av orden "minns du det?")

Nisse sa...

Broder Lasse kom faktiskt ihåg att detta var i Mariestad, men han är ju yngre förståss.

Yvonne sa...

I Mariestad var vi och tältade,med våra tre barn.Hade ett på tok för stort tält.Jättejobbigt att sätta upp och ta ner.Blåsigt och kallt var det också.Men när vi kom till Öland,var det varmt och skönt,så vi kunde ligga stilla några dagar.Många resor genom Sverige har det blivit för oss med.Tänk vad man orkade då,med allt bök och stök!

Gunnel sa...

Yvonne: Med tre barn så hoppas jag att ni hade en större bil. Vi hade ett fyramanstält med förtält och det höll på att blåsa bort i Gränna. Att vi orkade beror nog på att vi var unga och tyckte att det var roligt.

Peter sa...

Jag tror lillebror med hänsyn till närheten har hört historien oftare än jag och därför tror sig minnas.