måndag 14 juni 2010

Till Daniel

Grabben, det är din sista vecka som Ockelbo-Daniel. Nästa lördag, när vigseln är över, är du prins Daniel av Västergötland och Svea rike.
Vet du egentligen vad du gett dig in på? När du och din fru i framtiden vill gå ut på en romantisk promenad så är ni inte ensamma. Bakom er vandrar två starka gossar som ska beskydda er. Hur romantiskt är det? Dessutom kommer du att bli klippdocka i Året Runt och du får leva med att våra så kallade komiker gör narr av dig.. Du förväntas också ta ansvar för att det föds en tronarvinge.
-
Men enligt en artikel jag läst är du kvinnornas favorit. Du är en manlig förebild Daniel, genom att du stöttar din kvinna och ger intryck av att vara pålitlig. Inte som den där otrogne Jonas. Pressen har noggrant sökt i ditt ungkarlsliv utan att finna minsta lilla skandal. Och när pressen inte hittar, då finns det inget.

Jag övar flitigt inför bröllopet. På lördag ställer jag mig framför teven och böjer mina knarrande gumknän i en graciös hovnigning. Skål och Lycka till, Daniel.
-
Undersåten har talat.


6 kommentarer:

Lennart sa...

Heter det inte prins Daniel, hertig av Västergötland. Hur kan rojalisten missa detta?
Och varför är du så negativ om hans framtida liv? I dom där kretsarna kommer han väl bara till en gång och då blir det ju en ny prins eller prinsessa. Jag tror hans framtid är ljus, Viktorias aktier är värda 14 mille enl. aftonbladet. Jag ska nog meta abborre på lördag 1 km från TV eller radio !

Gunnel sa...

Du har säkert rätt. Slarvigt av mig att missa hertigtiteln. Jag borde veta bättre.
Men jag är positiv till Daniel och kommer nog att sitta framför teven på lördag. Titta du också, nog hinner du fiska ändå.

Anders sa...

Får man ha vuvuzuelor på bröllopet?

Gunnel sa...

Därhemma framför teven får man blåsa i vad man vill.

Annica sa...

Äntligen vill min dator, Stubborn heter han förresten (ett passande namn!), koppla upp sig till nätet. Jag överlistade honom till slut.

Så till ämnet: Jag tror att Daniel noga funderat över hur hans liv kommer att förändras. Under många år har han stått ut med nyfikna fotografer och reportrar som svärmat runt honom och Victoria och han vet hur det känns att ha livvakter i ständigt släptåg. Han är uppriktigt kär i vår fina kronprinsessa och vid det här laget så vet han vad som väntar.


Från djupet av mitt hjärta önskar jag Victoria och Daniel det allra bästa i livet. De är ett fantastiskt par. Kärleken övervinner allt!

Gunnel sa...

Så rätt du har, Annica!