onsdag 2 juni 2010

Politisk propaganda

Det ringer på din dörr. Utanför står en person som ler vänligt och berättar att hon/han kommer från ett politiskt parti. Det är valår i år och även politikerna försöker påverka genom hembesök.
-
Vad gör du då? Välkomnar du dem eller stänger du dörren? Gör det någon skillnad om han/hon kommer från ditt eget parti eller från motståndarlaget?
-
Jag känner en djup beundran inför dessa modiga människor som ringer på hos vilt främmande personer för att ge dem sin syn på tillvaron. De är engagerade och har en stark tro på vad de gör. Men jag är också väldigt tacksam om de låter bli att ringa på hos mig. Jag blir alltid svarslös inför välrepeterade representanter för politik eller religion.
-
Hoppsan! Nu ringer det på min dörr. Jag tar bloggpaus och går och öppnar.

Fortsättning följer på "Kommentarer."

10 kommentarer:

Han som ringde på dörren sa...

När jag ringde på dörren, kom du ut med ett fånigt leende och en röd mössa. Du fick mina broschyrer och jag gav dig min glasklara analys över dagens politik, men samtidigt undrar jag om du tappat talförmågan. Kvinna! Det enda du behöver förstå är att du ska rösta på oss och glöm inte att kryssa för din favoritpolitiker. Och i ditt fall är det naturligtvis jag, din äkta man! Tack för ordet!

Annica sa...

Minsann, två bilder på vackra rosor.

Lennart sa...

Här ute på landet kommer inga politiker och tack och lov för det.
Förra sommaren kom det dock två kostymklädda herrar med portfölj och vakttornet. Den ene har stuga på udden. Jag talade om för herrarna vad jag tyckte om denna uppvaktning. Grannen hälsar inte på mej numera när vi möts på ICA.
Samma bemötande skulle jag ge dörrknackande politiker !

Annica sa...

Man borde flytta till lugna landet. Men då är det det där med myggen...

Lennart sa...

Mygg? Här finns f.n inga mygg men i helgen då jag befann mej i Luleå blev jag biten !

Gunnel sa...

Skulle vilja höra vad du Lennart sa till de kostymklädda. Min dörrknackande äkte hälft har hittills kommit hem hel. Jag är orolig.
Jag har inte sett några mygg i Luleå än, du blev nog biten av något annat.

Lennart sa...

Jag sympatiserar med de åsikter din äkta hälft har och det är skillnad. Var inte orolig, 60 procent av Luleborna tycker som han därför är det lite onödigt att knacka dörr, men vad gör man inte för Mona.
Dom kostymklädda bad jag bara lämna tomten, deras fruar var inne hos Georg och han tyckte dom var trevliga!!!
På Lerbäcken fanns det mygg, bevisligen..

Annica sa...

Vi har naturligtvis uppfostrat våra myggor att inte ge sig på lokalbefolkningen.
Myggsnacket går ungefär så här: "Hit med fler besökare - de förra var jättegoda!"

Peter sa...

Här brukar det bara vara "Fiskbilen" eller skolungdomar/fotbollslag som skall sälja saker som knackar på. Har grannar som är Jehovas Vittnen, så det är kanske därför vi slipper påhälsning. Ingen politiker har hittills vågat sig hit, men det är väl bara en tidsfråga innan de kommer.

Gunnel sa...

Hörde just på radio att folk i allmänhet känner mycket dåligt till de lokala politikerna, så det är nog säkrast att de börjar ringa på hos folk och berätta vilka de är.