söndag 6 juni 2010

Heja Sverige!

I dag firar vi vår Nationaldag. Vi firar inte med pompa, ståt och fest utan lite mera försiktigt med tal, blågula fanor och kanske en liten bakelse. Nationaldagen har blivit en helgdag, vilket inte har någon betydelse detta år eftersom det blev en söndag.
I eftermiddag ska Robin Söderling fira Sverige genom att vinna tennis i Paris. En dag som den här vinner han för Sveriges och dess innevånares skull. Vi är så stolta när det går bra för våra landsmän.
-
I fredags var det studentbal och alla vackra unga människor samlades i Stadsparken, där vi stolta släktingar fick titta och fotografera. Det blåste kallt och flickorna i sin vackra kläder frös nog en hel del. Vårt andra barnbarn Amanda tog studenten och det dröjer tolv år innan nästa barnbarn blir student.
-
I dag startar grillsäsongen hos Lindbergs.
-
Heja Sverige!

7 kommentarer:

Yvonne sa...

Börjar ni grilla nu först?Jag har grillat lääänge redan!

Peter sa...

12 år gåra fort.

Oliva

Anders sa...

Lite orolig över Peters tidsuppfattning. 6/4 ("Mannen på stegen") reagerar Peter över sena kommentarer kl 23.37 och 23.38. "Har alltid undrat vem som sitter och kommenterar bloggar sent på kvällen". 28/5 kommenterar han själv 23.36 utan att rodna. Gäller andra tidzoner i Berlosconis Italien?

Gunnel sa...

Yvonne: Vi grillar så sällan, Den första gången kan i värsta fall bli den sista.

Olivia: 12 år går alldeles förfärligt fort.

Herrarna: Vad sägs om min tvärsäkra segertippning av Söderling.

Peter sa...

I Berlusconiland känner man allt för ofta tvånget att uppsöka en uteservering där man serverar goda drycker i den ljumma toscanakvällen, vilket tyvärr är väldigt sällsynt på våra breddgrader. När dessutom jag nåddes av nyheten att bloggaren inte kände till att Internet även existerar i södra Europa var tvånget att upplysa om detta förhållande överordnad de lutherska vanor som präglar den gängse vardagen. Att jag trots detta underträffat Anders och Nahides tider med en resp. två minuter tyder väl på att jag trots allt känner en viss respekt för hur sent på natten det kan anses vara anständigt att kommenter bloggares inlägg.

Gunnel sa...

Kommentarer är välkomna vid vilka okristliga tider som helst.

Annica sa...

Gunnel, då kan man väl även få kommentera dagen efter, eller hur? I går hade jag bara på datorn vid en MYCKET okristlig tid natten till söndagen då jag själv "minibloggade". (Långt innan ditt inlägg publicerades!)

I TV under gårdagen sa man att i de flesta länder är nationaldagsfirandet nästan obefintligt. Om man ens har en dylik dag. Det är mest Norge, Frankrike och USA som festar vilt.