torsdag 17 juni 2010

Om jag hade pengar..

Pion 2010
-
"Vad ska vi hitta på i sommar", är en stående replik mellan den äkte och mig. "Ska vi åka till Oslo, bo på hotell en vecka och titta på den vackra stadens sevärdheter." "Njae, men Norge är så himla dyrt, mat och hotell en vecka är rena ruinen."
-
Sedan säger vi inget mer om saken innan nästa förslag kommer upp på tapeten och lika snabbt förkastas.
-
Så tittar vi på Lulebos lägenheter på Storgatan. En trea på 80 kvm kostar över 9000 kronor i månaden, en lite större trea med takterass kostar över 10000 kronor. "Ska vi utnyttja kötiden och skaffa oss en lägenhet mitt i City", säger jag. "Njae, det är alldeles för dyrt, vi har ju bara hälften i hyra."
-


Hur skulle det kännas att vara så rik att man aldrig behöver tänka på vad en sak kostar. Att bara spendera och aldrig ha en tanke på konsekvenserna. Eller är det så att den som är rik, har fått sin förmögenhet på grund av att de sparat och levt förståndigt.
-
För oss blir allt precis som vanligt. Mycket prat och ingen handling.
-
Godmorgon!

8 kommentarer:

Anders sa...

"Eller är det så att den som är rik, har fått sin förmögenhet på grund av att de sparat och levt förståndigt."

Eller har dom fått socialbidrag i form av apanage?

Cit Miranda 16 år i dagens VF; Det (bröllopet) är positivt. Gamla tanter som inte har så mycket att göra kan ju läsa om det."

Gunnel sa...

Nygammal vers:

Att Svea Rikes kvinnor,
ja, sjuttioen procent,
vill ha en kung och drottning,
det är väl redan känt.
Att några utav männen,
vill gnälla då och då,
är inget som vi andra
behöver tänka på.
-
Så monarkin i Sverige,
den stärkte sina kort.
När Vickan valde mannen
från liten välkänd ort.
Men de med felvänt sinne,
som vill ha republik
får trösta sig med VM
och vuvuzelans skrik.

Bag-Britta sa...

Förstår inte!

Annica sa...

Det är naturligtvis trevligt att ha en extra slant att ta till när/om man vill göra något speciellt. Men skulle man vara lyckligare? Inte säkert.

Och angående socialbidrag/apanage: Jag efterlyser SAKLIGA argument i republik/monarkidebatten. Var finns de? När de dyker upp ska jag lyssna, fundera och kanske omvärdera.

Gunnel sa...

Annica: Vi lär få vänta på de sakliga argumenten. Är inte säker på att det finns några sådana.

Nahide sa...

Annica och Gunnel, om saklighet vore ett krav skulle bloggvärlden vara mycket tyst och tråkig. Dessutom vem skulle då sitta i granskningsnämnden?

Annica sa...

@Gunnel: Det är ju för väl att vissa bloggare klarar av att vara roliga samtidigt som de har sakligheten som ledstjärna.

Gunnel sa...

Just nu uppmärksammas Sverige i hela Europa på grund av detta bröllop. Vad är det som gör att fotografer och journalister är här i tusental?
Inte är det för att tillfredsställa några tanter i Sverige utan det är för att den ärftliga monarkin och prinsar och prinsessor i vackra kläder är något som man fascineras av.

Det finns sakliga argument emot monarki men de används inte så ofta. Själv tycker jag att vi skippar monarkin när deras representanter skämmer ut Sverige. Föga troligt att det blir under Vickans tid.