tisdag 8 juni 2010

Sabla sabbare!

Den här utescenen byggdes av ett gäng gubbar och den dekorerades av en konstklubb. Färg- och byggnadsmaterial sponsrades av olika föreningar. Den användes till midsommar och en del andra tillfällen. Scenen fick vara ifred i tio år. Sedan kom sabbaren/sabbarna.
-
Först såg man att någon/några tagit sig in på baksidan av scenen. Ansvariga lagade och låste. Då blev sabbaren förorättad. Han drämde till med hela sin kraft och gjorde hål. Inte bara ett hål utan många hål och som på bilden ovan ser scenen ut idag.
-
Sönderriven, bortglömd affisch med klotter.
-
Detta elskåp kunde klottraren inte låta bli att sätta sitt märke på. Kluddaren har även hunnit med parkbänkar och vägskyltar. Han har jobbat hårt för att pinka in sitt revir.


En parkbänk utan klotter får man söka efter.


Naturen gråter.
-
En del gångtunnlar är dekorerade med graffiti som är gjord av killar som kan sin sak. Det är både skickligt och konstnärligt och det är gossar som vet hur man ska använda en sprayburk.
-
Men så har vi dessa sabbare som tvingar på oss andra det påträngande klotter som förfular allas vår miljö.
-
Må färgen i deras burkar stelna och bli till cement och må deras hjärnor fatta att om man gör någonting galet så är det också ens skyldighet att rätta till dumheterna. Så ut på stan och skura, era klantskallar.

Jag vill avsluta med något vackert. Av den lilla rosa blomman blir ett av jordens godaste bär.
-
Slut för nu!
7 kommentarer:

Annica sa...

I dag bugar jag mig i vördnad för bloggerskan! Jag är också så less allt detta klotter som man ser överallt. Och inte bara det, all vandalisering får mig att se rött och mumla fula ord.

Man önskar att blixten slog ner lite lagom i sabbarnas hjärnbefriade skallar varje gång ens den minsta lilla tanke dyker upp som har med vandalisering att göra.

Från tidig knatteålder ska föräldrar sätta upp regler för sina ungar: "Du tar ansvar för dina handlingar. Gör du något galet så ska du ställa till rätta i den mån du kan. Kan inte du, så blir det vi som får göra det för att vi misslyckats med din uppfostran. Alla dina förmåner kommer att dras in tills vidare. Det ska svida ordentligt för att du ska fatta vad du gjort. Vid återfall i galenskap kommer du att straffas ännu hårdare."

Det är alldeles för mycket dalt med knäppskallar.

Yvonne sa...

Det är jätte-trist detta förstörande överallt.Glas ligger det också på de mest olämpliga ställen.Förstår inte att det inte går att skilja på rätt och fel.Och det är VI som betalar kalaset.

Lennart sa...

Det är skilnad på stad och land, vid infarten till Malå har någon skrivit " bajs" på ett elskåp. Det blir man inte ens upprörd av. Något annat har jag inte sett. Leve den svenska landsbygden och kronprinsessan !

Gunnel sa...

Det är skönt att man inte är ensam om att bli irriterad över kluddet. Bilderna på bloggen är de jag tog i dag när jag var ute på min vandring och det fanns mycket mer som jag inte tog kort av.
Det är säkert mycket bättre ordning på den svenska landsbygden så jag hyllar gärna både den och kronprinsessan.

Augusta Surring sa...

Här är en till som stämmer in i hyllningskörer till både landsbygd och kronprinsessa.

Anonym sa...

Jag undrar om bilden på parkbänken. Är det ok att låna den på till en hemsida? Den kommer användas i en tävling där syftet är att designa en egen "snygg" parkbänk.
Undrar Annelie Jönsson, Vetlanda kommun

Gunnel sa...

Så klart du får använda bilden. Hoppas att den vinnande parkbänken blir snyggare än den jag fotat.
Hälsningar från Luleå