fredag 14 maj 2010

Var är grabbarna?

Var är grabbarna?
-
Mina damer! Grabbarna finns i den nya regeringen i Storbrittanien, där 20 ministrar av 23 är män. En fin utdelning för de kostymklädda. Grabbar behövs för att rädda landet undan ekonomisk ruin. Jo, men visst, det klarar grabbarna galant.
-
Mina damer! Grabbarna finns också på tidningarnas sportsidor, där 14 av 15 sidor handlar om grabbar. Just nu spelar de ishockey och grabbarna på sporten tycker att ledaren för de svenska hockeygrabbarna är totalt oduglig och berättar det på flera sidor. En tjej fick lite uppmärksamhet på en halv sida. Hon hette Viola och var en häst.
-
Mina damer! Grabbarna finns, det gäller bara att leta på rätt ställe.
-
Ha en trevlig helg!

4 kommentarer:

Anders sa...

I de tidiga programtablåerna stod det att TV4 skulle visa Kopparberg - Umeå (damfotboll) idag kl 16.00. Och - när man bänkar sig framför TV-n, vad visas? Jo, man har ändrat sig och visar Mjällby - Malmö (herrfotboll) i stället.

Tittarundersökningar har visat att damfotboll i allmänhet (frånsett herrtoppmötena) drar lika många TV-tittare som herrdito. Ändå visar man nästan bara herrfotboll. Man frågar sig hur TV4 tänker.

I TV4 sport visar dom monstertruckar. Halleluja.

Annica sa...

Patriarkatet lever och frodas.

Gunnel sa...

Det föds underfär lika många män som kvinnor, så inom något område måste kvinnorna vara flera och ha makten. Men var? Hemtjänsten?

Annica sa...

Precis! De flesta kvinnor arbetar inom låglöneyrken. Där har de "makt" och majoritet.

Wv säger: "gosseen". T o m här breder gossarna ut sig, även om det här bara var en.